TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 29.7.2020.
Po dozu stilskih trikova, beauty preporuke, kao i interior inspiraciju ponekad zavirimo i na profile zaljubljenica u modu na društvenim mrežama koje nam svakodnevno kroz foto zapise otkrivaju svoje favorite.
Njihove fotografije redovito otkrivaju i njihove omiljene nijanse lakova za nokte, kao i nail-art koji biraju.
Ovog ljeta ideja za manikuru je uistinu bezbroj, a među popularnijim odabirima upravo je 'multicolored' manikura koja u fokus stavlja 5 različitih tonova koje nosimo na noktima jedne ruke. Zabavna je i idealno oslikava vedrinu i bezbrižnost koju vežemo uz ljeto.
Foto: @sincerelyjules
Popularne su i pastelne nijanse lakova za nokte – ljubičasti, plavi, žuti i ružičasti tonovi, kao i vječni klasik, bijeli lak, koji uz pravilnu teksturu daje savršen intenzitet i nježan izgled.
Foto: @collagevintage
Kada je riječ o uzorcima, print kornjačevine, ukrasi u obliku omiljenog ljetnog voća, kao i zlatni detalji sjajan su način kako da zaokružite ljetni styling. Još par ideja za manikuru koji rado biraju i blogerice, ali su i čest zahtjev popularnih nail art umjetnica, donosimo u nastavku.
Foto: @paintbox
Foto: @dryby
Foto: @betinagoldstein
TEKST: Ada Ćeremida | FOTO:
Medena torta je omiljeni desert o kojem se često priča, a gotovo svi su barem jednom uživali u njenom savršenom okusu. Sada vam donosimo recept, tako da je možete pripremiti kad god poželite i podijeliti njenu neodoljivu slast s onima koje volite.
Foto:Foto: @storytellingwithdiana
Sastojci:
Krema:
Foto: @storytellingwithdiana
Priprema:
U šerpi s debljim dnom otopite med, dodajte šećer i sodu bikarbonu. Uz stalno miješanje, zagrijavajte dok smjesa ne poprimi zlatnu boju. Maknite šerpu s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi (da se jaja ne zgrušaju), zatim umiješajte 2 jaja i dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto, pa ga stavite u frižider na 1 sat.
Ohlađeno tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u tanku koru i izbockajte viljuškom. Pecite kore u prethodno zagrijanoj rerni na 180 °C oko 4 minute. Nakon pečenja, izrežite kore na željeni prečnik, a ostatke sačuvajte i izmrvite u mrvice za posipanje.
Za kremu, pomiješajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Slažite tortu tako što ćete svaku koru premazati pripremljenom kremom. Ostatke tijesta izmrvite i pospite po torti kao dekoraciju.
Torta se treba hladiti nekoliko sati u frižideru, a idealno preko noći. Prije posluživanja, tortu možete ukrasiti dodatnim medom ili prema vlastitim željama.
***
Naslovna fotografija: @gladisheva
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!