Kako zavoljeti ponedjeljak? 6 stvari koje treba uraditi u nedjelju. - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Kako zavoljeti ponedjeljak? 6 stvari koje treba uraditi u nedjelju.

BONJOUR superwoman
6.12.2020.

Da je ponedjeljkom uistinu izazovno vratiti se obvezama dokazali su i naučnici koji su istraživali i potvrdili da naše tijelo tijekom vikenda ispada iz radnog ritma zbog čega nam je teško vratiti se na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, u ponedjeljak ujutro nam je teže probuditi se, na poslu se dugo ne možemo koncentrirati, a život se ponekad vidi u sivim bojama (naravno, jer do sljedeće subote ima još 5 radnih dana).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, "slučaj ponedjeljak" posljedica je kršenja uobičajene rutine, ali sa kojom se možemo jednostavno izboriti:  za ponedjeljak se moramo početi pripremati od nedjelje.

Rutina se može razlikovati ovisno o vašim okolnostima, mada to i nije toliko presudno - glavno je da imate svojut rutinsku pripremu. Uzmite ovaj raspored kao osnovu, a zatim izradite svoj plan za idealan ponedjeljak.

NEDJELJA, 15:00h

Nakon nedjeljnog ručka možete se mentalno početi pripremati za početak tjedna, a prvi korak u ovoj pripremi jeste planiranje. Pripremite si čaj, udobno se smjestite, uzmite CHICovnik i razmislite o ciljevima za sljedeću sedmicu.

Planiranje u ugodnom nedjeljnom okruženju pomaže vam da se uključite u radni dan bez stresa. Drugo, planiranje postavlja okvir unutar kojeg ste efikasniji. O tome kako bolje planirati svoju sedmicu možete pročitati ovdje .

NEDJELJA, 15:30h

Pripremite si ukusnu i zdravu večeru, možete napraviti malo više i ponijeti sa sobom na posao sutra kao ukusan ručak. Vikendom se često prepustimo receptima i hrani za koju nemamo dovoljno energije i vremena tokom tjedna, zašto ne bismo ponedjeljak učinili nastavkom vikenda u ovom smislu?

Također, možete tijekom cijelog tjedna pripremati i zamrzavati mješavine koje možete iskoristiti za doručak poput smoothieja ili salate koje ćete ponijeti sa sobom na posao.

NEDJELJA 16:30h

Pripremite odjeću za sutra, razmislite o tome što ćete odjenuti tijekom tjedna - možda je potrebno nešto peglanja, a u nedjelju je bolje pripremiti sve mirno kako ne biste trošili vrijeme na radna jutra.

NEDJELJA 17:00h

Brzo očistite sve što je napustilo svoje mjesto dok ste bili kod kuće tijekom vikenda. Također, ova aktivnost vam može pomoću da posložite misli i daje osjećaj kontrole nad svojim domom i životom .

NEDJELJA 17:30 - 18:30

Opuštajuća kupka i beauty tretmani koji pripremaju kožu za radni tjedan su #musthave za nedjelju. Svijeće, opuštajuće pjesme, pa čak i čaša vina... ovih trideset minuta neka vam bude nagrada za rad u vašem tjednu i neka vas ovo malo zadovoljstvo ispuni energijom za sljedećih tjedan dana.

Također, nemojte zaboraviti nahraniti kožu sa pilingom, hranjivom, hidratantnom maskom i svim beauty ritualima koje volite, a koji će vašoj koži pružiti sve što je potrebno da zablistate u ponedjeljak.

NEDJELJA 18:30h

Lagana i ukusna večera, nakon koje biste trebali posvetiti vrijeme za neko dobro štivo. Pokušajte otići spavati otprilike pola sata ranije od vremena u koje odlazite u krevet, običnim radnim danom.

Ukoliko primjenite ovakvu rutinu, ponedjeljak će vam postati vjerovatno najbolji dan u tjednu jer će vaša snaga biti na vrhuncu,  a dodatna motivacija je svakako činjenica da je pred vama čitav tjedan tokom kojeg možete imati vremena za mnoštvo drugih zanimljivih aktivnosti.

***

Naslovna fotografija: @onesmallblonde
Tekst: Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman , 6.12.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@onesmallblonde

Podijeli:

Posljednje objavljeno