Donosimo dio atmosfere s inspirativnog panela 'Žene u sportu' održanog u Sarajevu

EVENT
2.7.2019.

Sve je više žena koje se odlučuju za bavljenje sportovima koji su donedavno bili rezervirani za muškarce. Žene na tom polju pomjeraju granice lokalno i globalno, no, iako sportašice postižu zapažene rezultate, njihov uspjeh se ne ponekad ne mjeri kao i uspjeh muškaraca u identičnim sportovima.Želeći dati svoj doprinos stvaranju bolje i ravnopravne budućnosti, još prošle sezone Nike je krenuo s aktivnom kampanjom koja u fokus stavlja žene koje se bave fudbalom. Na početku ove sezone predstavljeni su i dresovi ovog brenda za ženske reprezentacije širom svijeta. Svjetsko fudbalsko prvenstvo za žene, koje se trenutno održava u Francuskoj, razbija mnoge predrasude po pitanju učešća žena u sportovima koje društvo doživljava muškim.

4 USPJEŠNE BH.SPORTAŠICE NA PANELU KOJI PROMIČE USTRAJNOST U SPORTU

Kako je biti žena sportašica pokazala je panel diskusija u organizaciji brenda Nike i magazina za žene Ladies In okupivši u Sarajevo City Centru uspješne i odvažne predstavnice različitih sportskih disciplina: Azru Numanović, fudbalerku i tajnicu FK Sarajevo, crossfit sportašicu Amilu Avdukić, fitness instruktoricu Milicu Budimir, dok se perspektivna plivačica Amina Kajtaz uključila u panel video porukom. 


Panel na temu Žene u sportu, koji je vodila poznata influencerica Erna Saljević, ukazao je na njihove pojedinačne puteve ulaska u sport, izgradnju karijere i borbe protiv predrasuda. One su to učinile svojim djelima i izborile se za svoje mjesto vrhunskim rezultatima, bivajući danas u mogućnosti da pošalju pozitivne i ohrabrujuće sportske poruke. Trud, motivacija, želja, strast za sportom i strastvena energija je ono što je zajedničko ovim sjajnim damama.    


Svu važnost Nike misije ohrabrivanja i inspiriranja mladih djevojaka da se pokrenu i počnu baviti sportom pokazao je aplauz na kraju panela, koji je krunisan zabavnim momentima izvođenja vježbi i fudbalskih trikova s loptom.     

 

USUDI SE DA BUDEŠ NAJBOLJA. NAJBOLJA U RAZREDU. NAJBOLJA U ŠKOLI. NAJBOLJA U GRADU. NAJBOLJA NA TRENINGU. NAJBOLJA U DRŽAVI. NAJBOLJA U SVIJETU.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promo

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno: