Donosimo dio atmosfere s inspirativnog panela 'Žene u sportu' održanog u Sarajevu

EVENT
2.7.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je više žena koje se odlučuju za bavljenje sportovima koji su donedavno bili rezervirani za muškarce. Žene na tom polju pomjeraju granice lokalno i globalno, no, iako sportašice postižu zapažene rezultate, njihov uspjeh se ne ponekad ne mjeri kao i uspjeh muškaraca u identičnim sportovima.Želeći dati svoj doprinos stvaranju bolje i ravnopravne budućnosti, još prošle sezone Nike je krenuo s aktivnom kampanjom koja u fokus stavlja žene koje se bave fudbalom. Na početku ove sezone predstavljeni su i dresovi ovog brenda za ženske reprezentacije širom svijeta. Svjetsko fudbalsko prvenstvo za žene, koje se trenutno održava u Francuskoj, razbija mnoge predrasude po pitanju učešća žena u sportovima koje društvo doživljava muškim.

4 USPJEŠNE BH.SPORTAŠICE NA PANELU KOJI PROMIČE USTRAJNOST U SPORTU

Kako je biti žena sportašica pokazala je panel diskusija u organizaciji brenda Nike i magazina za žene Ladies In okupivši u Sarajevo City Centru uspješne i odvažne predstavnice različitih sportskih disciplina: Azru Numanović, fudbalerku i tajnicu FK Sarajevo, crossfit sportašicu Amilu Avdukić, fitness instruktoricu Milicu Budimir, dok se perspektivna plivačica Amina Kajtaz uključila u panel video porukom. 


Panel na temu Žene u sportu, koji je vodila poznata influencerica Erna Saljević, ukazao je na njihove pojedinačne puteve ulaska u sport, izgradnju karijere i borbe protiv predrasuda. One su to učinile svojim djelima i izborile se za svoje mjesto vrhunskim rezultatima, bivajući danas u mogućnosti da pošalju pozitivne i ohrabrujuće sportske poruke. Trud, motivacija, želja, strast za sportom i strastvena energija je ono što je zajedničko ovim sjajnim damama.    


Svu važnost Nike misije ohrabrivanja i inspiriranja mladih djevojaka da se pokrenu i počnu baviti sportom pokazao je aplauz na kraju panela, koji je krunisan zabavnim momentima izvođenja vježbi i fudbalskih trikova s loptom.     

 

USUDI SE DA BUDEŠ NAJBOLJA. NAJBOLJA U RAZREDU. NAJBOLJA U ŠKOLI. NAJBOLJA U GRADU. NAJBOLJA NA TRENINGU. NAJBOLJA U DRŽAVI. NAJBOLJA U SVIJETU.

EVENT , 2.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promo

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno