Make up greške koje često ponavljamo ljeti i kako ih izbjeći

MAKEUP
10.7.2020.

Dulji i topliji dani napokon su tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nismo mogli biti sretniji što smo napokon ušli u svoje omiljene sandale i lepršave haljine, ne možemo ne primijetiti kako visoke temperature često mogu biti najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj koži i makeupu tijekom sunčanih dana.Kada pomislimo na ljeto, vidimo opuštenost, uživanje, jednostavnost, a takav bi trebao biti i naš makeup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @staceykeillah

To nas je potaknulo da kreiramo mini vodič sa informacijom što izbjegavati kada je u pitanju makeup ljeti, kako olakšati beauty rutinu, kao i na koje proizvode staviti naglasak.

NE NANOSIMO KREMU SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

Bez obzira na vrućine, čak i ako imate masnu kožu, hidratacija i zaštitni faktor su obavezni.
Sa ovim korakom puder će ljepše prijanjati uz lice, a samim time i ljepše izgledati. Ovisno o vašim preferencijama, možete pronaći proizvode sa zaštitnim faktorom koji su laganije formule, ali i one koji su super hranjive formule. Kremu za lice sa SPF faktorom koristite svaki dan ili birajte makeup proizvode koji također imaju SPF. 
Opcija je bezbroj - birajte ono što vam najviše odgovara i što se najviše uklapa u vašu makeup rutinu.

Foto: @staceykeillah

PRIMJENA PREVIŠE BRONZERA

Bronzer je postao #musthave u svijetu ljetnog makeupa. No, iako svi težimo prema suncem okupanom makeupu, nanošenje previše bronzera na cijelo lice može kreirati nepoželjan efekt.
Za topli sjaj sa kojim ćete postići prirodno osunčan beauty look koristite manju količinu bronzera na vilici, rubovima čela, sljepoočnicama i stranama mosta nosa. Možete koristiti više te naknadno nanijeti još proizvoda ako je potrebno, ali izbjegavajte nanošenje previše proizvoda odjednom.

KORISTITE ISTU NIJANSU PUDERA CIJELU GODINU

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koja se događa pri makeup rutini.
Ten se mijenja kroz godinu, ljeti smo tamniji, zimi svjetliji i sukladno tome puder treba prilagođavati. Tijekom ljeta birajte topliju nijansu pudera ili investirajte u toniranu kremu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F r e d r i k a A k a n d e r (@fakander) on

NANOSITE PREVIŠE PUDERA

Budući da je ljeto, neka vaš makeup bude lagan i umjeren. Kombinacija previše pudera i jakog sunca rezultirat će nepostojanijim makeupom. Stoga, umjesto slojeva pudera, ujutro na lice nanesite serum, kremu sa SPF te BB kremu i spremni ste za dan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Redzikowski (@beautybysarah) on

KORISTITE VODOOTPORNE FORMULE SAMO NA MORU

Birajte vodootporne inačice vaših omiljenih proizvoda koji su osmišljeni kako bi izdržali toplinu, vlagu, vodu i koji će spriječiti 'topljenje šminke'. Uključiti ih u svakodnevnu beauty rutinu, osobito danima kad su visoke temperature i budite sigurni da se maskara i eyeliner neće rastopiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LISA DANIELLE SMITH (@lisadanielle__) on

MAKEUP , 10.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@taniellejaimum

Podijeli:

Posljednje objavljeno