Kako organizirati i urediti police u domu? Imamo par praktičnih savjeta.

INTERIJERI
6.1.2020.

Osim što imaju i funkcionalnu i estetsku ulogu u vašem domu. police su izuzetno praktične, šarmantne i idealne za skladištenje nama najdražih detalja za dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste bili sigurni da su police pozicionirane na pravom mjestu u vašem domu prije nego vi ili vaš partner krene s postavljanjem, provjerili smo kako sve možete upravo police dodati u svoj interijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od otvorenih polica za skladištenje u kuhinji preko mini biblioteke u dnevnom boravku pa sve do minimalističkih polica u blagovaonici, ovaj vodič pomoći će vam umanjiti dvojbu i donijeti odluku. Za vas izdvajamo nekoliko savjeta kako police organizirati u tri sobe u interijeru: u dnevnom boravku, kuhinji i blagovaonici - uz savjete za one koji vole šarenilo i odvažni stil u domu, ali i za one koje više uživaju hygge i minimalizam.
Koji od ovih savjeta ćete vi uzeti u obzir za vrijeme uređenja?

BLAGOVAONICA

Ukoliko želite da upravo vaša blagovaonica bude mjesto u kojem ćete spremiti omiljene knjige, postere i časopise dizajniranjem širokih polica od poda do stropa to itekako možete ostvariti.

No, ukoliko želite blagovaonici dati maleni pečat, ali u minimalističkom stilu, jedna polica koja prati boje u stanu biti će itekako zanimljiv odabir za vaš dom.


Polica u vašoj blagovaonici može imati i višenamjensku ulogu. Osim što je zanimljivi dekor u vašem interijeru, ona može služiti i za skladištenje stvari za kuhinju, šalica i drugog posuđa koje često koristite. Ako se vaša kuhinja i blagovaonica stapaju u jednu prostoriju, korištenjem polica možete vizualno podijeliti ta dva prostora i umjesto zida ili stupa zapravo na tom mjestu kreirati mjesto za dodatno ukrašavanje, biljke i druge dekore.

DNEVNI BORAVAK

Ovo je trik uz koji police mogu postati glavni dekor u vašem dnevnom boravku, ali i glavno skladište svih stvari: od svjećnjaka i drva za kamin do pletenih korpi, deka i omiljenih knjiga.

Vaša polica s knjigama može postati efektan dio interijera u dnevnom boravku pogotovo ako ju upotpunite malenim kabinetima, zanimljivim lusterom i biljkama.

Samo par polica iznad vašeg kauča mogu napraviti sjajnu promjenu i iz sezone u sezone uz nešto drugačiji dekor unositi vibrantnost u vaš dom.

Dakako, police mogu biti i suptilan dekor u vašem domu, ukoliko ih smjestite u kut i učinite malenim dijelom jedne interijer priče.

KUHINJA

Uz police u jednom dijelu kuhinje možete kreirati posebni kutak za kavu, pripremanje slastica ili jednostavno još jedno mjesto za skladištenje posuđa.


Otvorene police u kuhinji već su odavno našle put do brojnih interijera, a možete ih koristiti za skladištenje omiljenih kuharica, cvijeća, začina ili odabranog posuđa. U svojoj kuhinji se možete i poigrati policama tako da uz standardne žlice, zdjelice, šalice i tanjure, u dekor uključite mini globuse, satove ili listove eukaliptusa.

 

INTERIJERI , 6.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno