Kako nositi čizme i haljinu? Imamo 4 savjeta. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako nositi čizme i haljinu? Imamo 4 savjeta.

Tekst:

Nevena Divčić

STILSKI SAVJETI
16.10.2023.

Kombinacija čizama i haljina jedna je od omiljenih u periodu koji je pred nama, jer pravi savršen balans između žentvenog i boho stila, a garantuje i udobnost tokom cijelog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova kombinacija jedna od pobjedničkih za stylish i udoban izgled koji je savršen za promjenjive vremenske uslove. Mogućnostima za stiliziranje skoro da nema kraja pa možete biti sigurni da će vaši omiljeni komadi biti nosivi tokom jeseni.

 Visoke čizme s haljinom

Čizme koje dosežu iznad koljena ili do sredine lista mogu izgledati elegantno s kratkim haljinama, a ova kombinacija je nosiva u različitim prilikama, uključujući večernje izlaske ili posebne događaje.

 Biker čizme

Jedna od omiljenih proljetnih kombinacija sjajno se prilagođava i periodu jeseni. Biker čizme su odličan izbor za haljine različitih dužina, uključujući mini, midi i maxi haljine. U kombinacijama s haljinom lako ćete kreirati stvorili casual ili poslovni izgled, ovisno o dizajnu haljine i obuće. Idealne su za opuštenije, svakodnevne kombinacije. Možete ih nositi s dugačkim haljinama, haljinama s prugama ili šarenim haljinama.

 Čizme na petu s haljinom

Ova opcija će dodati eleganciju vašem izgledu. Možete ih nositi s koktel haljinama ili haljinama za posebne prigode. Dodavanjem čizama na petu stvarate sofisticiran izgled koji je prikladan za večernje događaje ili formalne situacije.

Razmislite o usklađivanju boja i uzoraka čizama s vašom haljinom. Možete odabrati neutralne boje čizama koje će se lako slagati s različitim haljinama, ili možete eksperimentirati s kontrastnim bojama i uzorcima za upečatljiv izgled.

 Dodaci

Kombinovanje čizama i haljine možete dodatno obogatiti odgovarajućim dodacima. To mogu biti torbe, šeširi, ogrlice i narukvice koji upotpunjuju vašu odjevnu kombinaciju. Ključno je eksperimentirati i prilagoditi svoj izbor čizama i haljina prema vlastitom stilu, tijelu i potrebama. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @juliesfi

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno