Kako nastaje jedna modna couture bajka? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako nastaje jedna modna couture bajka?

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
1.4.2013.

Vodimo vas iza kulisa Dolce&Gabbana revije    Prošle godine na Siciliji, poznati talijanski dvojac je predstavio svoju prvu couture liniju, naziva Alta Moda. Ovogodišnju reviju prije par mjeseci  je vidjelo 100 ekskluzivnih gostiju, među kojima su se našle princeze, glumice, pjevačice, ikone stila i njihove dugogodišnje muze. Daleko od očiju javnosti, gosti su uživali u majstorskom radu Domenica i Stefana. U sobama prekrivenim mramorom, Via della Spiga, bila je mjesto prikazivanje couture talijanske bajke. Couture datira iz doba predindustrijske proizvodnje, kada se odjeća dizajnirala samo za probranu klijentelu i svaki komad bio je rezultat ručnog rada i velikog broja utrošenih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ove godine, talijanski dvojac je mjesto radnje sa Sicilije preselio u Milano.
Ovo je također mjesto sa kojeg mi potičemo. Ovo je dom našeg doma i svih radnika koje su dio Alta Mode: Pepeljuzinih miševama. Zovemo ih mali miševi nakon Pepeljuge. Ovo je kao obitelj.“

02

03

07

U studiju prije revije su bile i njihove muze. Bianca Brandolini je češta gošća njihovih revija i već se nakon jednog pogleda na komade našalila da bi najradije sve strpala u kovčeg i ponijela na aerodrom.
Ovo je nešto što druge kuće nemaju.“ - nadodala je Bianca. Naime, poznata aristokratkinja često je znala naglasiti da nitko ne zna tako spajati materijale, detalje i krojeve kao ovaj dvojac. I još k svemu tome održati reviju na kojoj se ne smiju slati e.mailovi.

01
Kada je revija počela, oduševljenje publike bilo je gotovo opipljivo. Komentari poput 'Ovo je kao povratak u doba Louisa XIV.', davali su do znanja da je revija bila pun pogodak. Barokni detalji, crne haljine sa čipkom, duge toalete, cvijće, mnoštvo bijele i raskošni ukrasi, pomiješani sa odličnim cipelama i volumeniziranim pundžama zaokružili su još jedno idlično poglavlje ove talijanske kuće.

06

04

05

Ovo nije rad, ovo je zadovoljstvo.“ – naposljetku su dodali Domenico i Stefano.

08D.P.
Foto: telegraph.co.uk

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno