Kako nanijeti rumenilo i odabrati idealnu nijansu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako nanijeti rumenilo i odabrati idealnu nijansu?

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
13.1.2020.

Rumenilo je, posebice u ovom zimskom periodu, jedno od onih makeup proizvoda koji s lica izvlači neželjeno sivilo te ima moć u trenutku osvježiti kompletan makeup look.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daje našem licu dodatnu ženstvenost, pomaže nam da uokvirimo lice te dodatno naglasimo njegove crte, a nerijetko nam posluži i kao sjenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga smo odlučili istražiti kako pravilno izabrati, ali i nanijeti ovaj beauty favorit.

KAKO ODABRATI IDEALNU NIJANSU RUMENILA?

Najbolji pokazatelj zapravo je prirodna, rumena nijansa vaših obraza nakon treninga ili nekog drugog fizičkog napora. To je nijansa koja će na najbolji način uokviriti i naglasiti vaše crte lica. Možete se voditi i tonom kože, kao i bojom kose. Tako će damama svjetlije puti bolje odgovarati nježne nijanse roze, kao i breskvaste nijanse. Ako imate srednji ton kože, jarko ružičasta, topla ružičasta, kao i nešto tamnija nijansa breskvastih rumenila će biti sjajan gost vaše makeup rutine. Ako imate tamniju put, poigrati se možete s toplim smeđim, narančastim, ali i ružičastim tonovima rumenila.KAKO NANIJETI RUMENILO OVISNO O OBLIKU LICA?

Ako imate četvrtast oblik lica, rumenilo nanesite na jagodice kružnim pokretima. Tako ćete odvući pažnju na zaobljeni dio lica.
Ako imate lice u obliku trokuta, rumenilo nanesite pri samom vrhu jagodica i zatim laganim potezima rumenilo nanesite prema ušima. Tako ćete vizualno skrenuti pozornost na donji dio lica i kreirati simetriju.
Duguljasto lice zahtjeva nanošenje rumenila od vrha jagodica do sljepoočnica, dok vizažisti damama koje imaju srcoliko lice, preporučuju nanošenje rumenila na dno jagodica, kako bi vizualno omekšali i uravnotežili jake vilice.
Okruglom licu dodajte definiciju tako da nanesete rumenilo ispod jagodica, dok dame s ovalnim licem rumenilo trebaju nanijeti na sam vrh jagodica.
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno