Kako najbolje provesti vrijeme sama sa sobom? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako najbolje provesti vrijeme sama sa sobom?

Tekst:

Bonjour.ba

ZDRAVLJE I NJEGA
27.3.2020.

Vrijeme koje posvećujemo sebi ili kako kažu Englezi „me time“, u većini slučajeva sastoji se od varijacije na temu uljepšavanje mog tijela, uma i duha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad ovo vrijeme utrošimo u potpunoj samoći, a ponekad uključimo i pomoćnike, poput kozmetičkog salona, fitness centra ili bazena. U svakom slučaju, potreba da se posvetimo sebi i odmorimo od svih izazova koji nas okružuju, uvijek je prisutna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa željom da vam damo novu ideju kako možete provesti kvalitetno vrijeme same sa sobom, kad opcija joker pomoćnik nije dostupna, potražili smo savjete od stručnog tima Prirodne kozmetike Gloria. Zajedno smo odabrali nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da budete sami svoj majstor i u vlastitom domu kreirate iskustvo jednako odlasku na luksuzni tretman lica u vaš najdraži kozmetički salon.

Vrijeme koje ćete utrošiti na ovaj tretman ne bi trebalo biti duže od sat i trideset minuta. Sastojci koji će vam biti potrebni su piling za lice, maska od gline, hijaluronska krema, krema oko očiju i serum (sve ove proizvode neometano možete naručiti online na www.prirodna.com ili sigurno kupiti u apotekama širom BiH).

PRVI KORAK: PILING

Budući da svaka kvalitetna njega počinje čišćenjem, neka vaš prvi korak bude piling jer je njegov osnovni zadatak otklanjanje odumrlih stanica kože koje su se nakupile u proteklom periodu. Piling nanesite na suhu kožu u tankom sloju, utrljajte, a nakon nekoliko minuta isperite toplom, pa hladnom vodom.

DRUGI KORAK: MASKA ZA LICE

Za drugi korak i dubinski tretman pročišćavanja i reminaliziranja kože lica iskoristite masku od zelene gline. Nakon nanošenja maske sačekajte 15 minuta, a potom ju isperite prvo toplom, a onda hladnom vodom, baš kao i piling. Već sada možete očekivati vidljive rezultate na svojoj koži, no idemo dalje.

TREĆI KORAK: NAHRANITE KOŽU LICA

Poslije čišćenja slijedi hranjenje kože. Ovaj će zadatak najbolje obaviti Zlatni serum. Pored nutritivnih tvari, serum u sebi sadrži ljekovito smilje i druga blagotvorna hladno prešana biljna ulja koja će se pobrinuti da svi nedostaci kože lica postanu prošlost. Oštećenja će biti zaliječena, a znaci starenja umanjeni, i to sa svega 5-6 kapi nježno umasiranih u kožu lica. Sljedeći korak će biti podrška prirodnom sastavu naše kože i popunjavanju bora. Za ovaj korak koristimo hijaluronsku kremu i to nanošenjem tankog sloja masažnim, kružnim, pokretima.

ČETVRTI KORAK: NJEGA PODRUČJA OKO OČIJU

Za kraj ovog luksuznog tretmana preostalo nam je još samo osvježiti naše oči i otkloniti tamne krugove oko njih, ukoliko postoje.
Prirodna kozmetika Gloria je baš za ove potrebe kreirala posebnu kremu za područje oko očiju, koja pored brojnih ljekovitih aspekata ima korist i u vidu praktičnog roll on pakovanja, zbog čega ju je iznimno jednostavno nanositi na ovo osjetljivo područje.
I voila, s ovim korakom, upravo ste završili svoj luksuzni tretman lica, a rezultat u kojem ćete uživati je čista, zdrava, nježna, ali snažna i lijepa koža lica.

Dodate li ovom tretmanu za lice i jednu kupku dok čekate da se maska osuši, biće to sasvim novi level ugađanja sebi.
Nemojte stati na tome, namaštajte još raskošnih aktivnosti kojima možete počastiti svoje tijelo, duh i um.
Najvažnije od svega je da usvojite vjerovanje da ste to zaslužile.

Povezani članci

Najpopularniji članci