Kako izgleda posljednja kolekcija koju je Karl Lagerfeld dizajnirao za Chanel?

MODNE VIJESTI
5.3.2019.
 Jutrošnja Chanel revija bila je, najkraće rečeno, emotivna. Posljednja kolekcija koju je Karl Lagerfeld dizajnirao za Chanel izazvala je trnce među ljubiteljima rada njemačkog dizajnera, ali i modnim kritičarima. Revija je održana u Parizu, na poznatoj lokaciji, Grand Palais.No, ona je u potpunosti transformirana za potrebe revije – ovaj put scenografija je bila idilično planinsko selo prekriveno snijegom. Tišina koja je nastupila tik prije početka revije na trenutak je učinila da se svi gosti osjećaju kao da su u Alpama, sami, okruženi tek drvenim planinskim kolibama smještenim među borovima.

Lagerfeld je obožavao snijeg – a kreacije prikazane na kraju revije izgledale su kao da je upravo tisuće besprijekornih snježnih pahulja upravo palo po njima. Reviju je otvorila Cara Delevingne odjevena u fantastičan pepita kaput, ispod kojeg su virile niske bisera i odijelo. Brojna poznata imena pridružila su se Cari kako bi na najbolji način odali počast ostavštini legendarnog dizajnera - Mariacarla Boscono, Amanda Sanchez, Soo Joo Park, Anna Ewers… Bila je to revija koja je slavila svu ljepotu bisera, pepita uzorka, kariranih komada, volana, pletiva i čipke.

detalji revija 2


Prvi dio revije bio je rezerviran za set kariranih i pepita odijela izrađenih od vune, koja su, zahvaljujući kroju izgledala kao da su posuđena iz muškog ormara. Oversized silueta u kombinaciji s prepoznatljivim tvidom bila je jedna od ključnih filozofija cijele kolekcije. 
Uslijedile su midi suknje s gumbima stilizirane s transparentnim košuljama koje su idealan duet za svakodnevna izdanja.
Zaljubili smo se u neodoljiv miks midi suknja izrađenih od čipke čiji motiv neodoljivo podsjeća na pahulje, a koje su poput pravih modnih ziherašica u Chanelu stilizirali uz tanko pletivo i košulju. Lateks je također našao put i do ove revije u vidu hlača i jakna, kao i pernate jakne koja dolazi u veselim bojama.
Kompleti od tvida također su važan dio i ove kolekcije, a osvježenje su bile duge pelerine. Posljednji dio revije bio je rezerviran za iznimno elegantne i profinjene all white kombinacije kojima su upravo naglašen struk, zanimljivi krojevi i bogate teksture dale iznimno stylish notu. Šljokice, pepita uzorak i pernata jakna nikada nisu izgledali ovako chic. 

Kraj revije ispratio je veliki pljesak publike koja se još jedanput zaljubila u elegantnu, modernu i snažnu modnu viziju koju je Lagerfeld ispričao kroz Chanel kolekciju.
Karl, nedostajat ćeš nam.

PreviousNext

Foto: vogue.com

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: