4 savjeta kako pripremiti kožu za sunčanje

BEAUTY SAVJETI
1.5.2020.

Ljetni mjeseci i visoke temperature koje nam dolaze polako najavljuju i novu sezonu sunčanja. Vitamin D nam je potreban za zdravlje kože i kostiju, a uz to sunce povećava razinu hormona sreće što je razlog više da naše prvo sunčanje bude možda upravo na kućnoj terasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji par koraka koje možete napraviti prije prvog izlaganja suncu koji će osigurati da vaša koža ne bude isušena, a da ujedno imate besprijekoran preplanuli ten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastoje se od pravilne njege tijela i lica o kojoj se uvijek možete dodatno savjetovati sa stručnjakom, kao i od nekoliko ključnih navika koje trebate imati na umu već sada.

Za četiri savjeta kako kožu pripremiti za prvo druženje sa suncem, prelistajte dalje.

HIDRATIZIRAJTE KOŽU

Vaša omiljena hidratantna krema može preduhitriti isušenost kože ukoliko prije sunčanja bogato nahranite vašu kožu. Što se više sunčate i boravite na suncu, vaša koža postaje suša i izloženija štetnim UV zrakama. No, ukoliko često hidratizirate tijelo i lice s hidratantnom kremom, imati ćete mekanu, preplanulu kožu i bezbrižne ljetne dane pod suncem bez iritacija.
Važno je napomenuti i da nakon depilacije ne biste trebali odmah kožu izlagati suncu, budući da je koži potrebno vrijeme za oporavak, a prerano izlaganje dovodi do crvenila i peckanja.

PILING JE VAŽAN

Prije sunčanja važno je da odstranite odumrle stanice kože, a najlakši način za to je tretiranje kože laganim pilingom. On će osigurati bolju apsorciju krema za njegu kasnije i pripremiti dodatno kožu za izlaganje suncu. No, preporučuje se da kreirate razmak od par dana između tretiranja kože pilingom i sunčanja.

VAŽNA JE I HRANA KOJU KONZUMIRATE

Možete pripremiti vaše tijelo za sunčanje i iznutra, birajući namirnice sa beta-karotenom i drugim karotenoidima, kao i vitaminom E, koji uspješno štite vašu kožu od štetnih utjecaja ultraljubičastih zraka. U hranu koja je bogata karotenoidima spadaju mrkve, slatki krumpiri, brokula, kelj, mango, grašak, rajčice, dinja... Upravo ove namirnice slagati će se sa vašim (pro)ljetnim menijem, što je razlog više da ih uključite u svoju prehranu.

IZLAŽITE SE SUNCU POSTEPENO

Najbolji način kako spriječiti da izgorite na suncu je postepeno izlaganje. Vaše prvo sunčanje ne smije trajati nekoliko sati i uvijek imajte na umu da se namažete kremom za sunčanje sa visokim SPF faktorom kako biste maksimalno zaštitili vašu kožu i lice. Kako se više budete sunčali i tamnili, možete, također postepeno, početi koristiti kreme sa nižim SPF faktorom. Šešir i sunčane naočale trebaju biti neizostavan dio vaše opreme za plažu ili balkon.

BEAUTY SAVJETI , 1.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

unsplash.com, harperandharley.com, newdarlings.com, @runwaychef Instagram, @mikutas Instagram

Podijeli:

Posljednje objavljeno