Kakav modni stil i uređenje doma odgovara 40-godišnjakinjama? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kakav modni stil i uređenje doma odgovara 40-godišnjakinjama?

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
25.3.2015.

U tridesetim godina, često pristajemo na sve, jer smo zabrinuti da nećemo znati šta nam se dopada ako to ne probamo. Sa 40, isprobali ste manje više sve, cigarete, yogu, alkohol, akupunkturu, tablete za spavanje, cvjetni dezen, kurs kineskog jezika, sex za jednu noć, različite tretmane lica itd.  U četrdesetim tačno znate šta vam se dopada – a šta ne. Bez obzira da li imate djecu, gomilu prijatelja i da li radite 8 ili 10 sati dnevno, u četrdesetim vaš životni prostor postaje vaš dom – utočište i sigurna luka vaših hodanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš dom treba biti dobro dizajniran, ali ne zaboravite na detaljno planiranje, jer prostora za odlaganje nikada nije dovoljno, a elegancija i jednostavnost moraju doći do izražaja. No prije nego započnete dizajnirati svoj životni prostor, bilo sami ili uz pomoć dizajnera, sada kada znate šta tačno želite, odlučite se o tome koju i kakvu atmosferu želite postići, te svoje potrebe stavite na prvo mjesto.

U četrdesetim godinama ulažete u prave stvari, pa neka tako bude i sa enterijerom vašeg doma. Pločice za kupatilo, parket, rasvjetu i sanitarije birajte pažljivo. Kupite kuhinju izrađenu od kvalitetnog materijala, po mogućnosti neutralnih boja, kako bi izbjegli mogućnost da vam izgled iste brzo dosadi.

redesign 40 kuhinja

Pažljivo isplanirajte enterijere vaših plakara, vodeći računa da vam je sve pri ruci, a da ipak sve ima svoje mjesto. Priuštite sebi onaj uvijek željeni kutak za čitanje uz kafu ili čaj upotpunivši ga sa foteljom o kojoj ste oduvijek sanjali-bez obzira da li uklapa u ostatak vašeg enterijera. Umjetničke slike i fotografije koje ste prikupili tokom godina, uokvirite u široke ramove i napravite zid koji ce vam uvijek izmamiti osmijeh na lice. 

redesign 40 citanje

O kojoj god prostoriji u Vašem stanu da se radi, imajte na umu da su boje od najvećeg značaja. Ispravno korištenje kao i uparivanje određenih boja će napraviti razliku između haotičnog i sofisticiranog izgleda prostora, a sofisticirano je ono sto sada želite. Zidove i veće površine u vašem enterijeru tretirajte svjetlijim bojama, ali ne zaboravite da detaljima unesete boje koje će zasigurno unijeti radost u vašu svakodnevnicu.

redesign 40 fotelja

Četrdesete su period kada razmišljate o tome šta ste postigli, o maratonu koji ste pretrčali do naizgled nemogućih ciljeva koje ste postigli, o porodici koju ste stvorili (bilo sa partnerom ili grupom prijatelja), sada znate sta vam više godi, popodnevni san ili gin&tonic. Sve to se odražava i na eneterijer vašeg stana, pardon doma. A vaš dom je upravo odraz vas samih- u četrdesetim vi ste još uvijek mlade, zdrave i fit, vaš um je oštar, a pred vama još uvijek dug , zanimljiv i pomalo bistriji put.

Što se tiče odjeće koja će ići u vaš pomno isplanirani ormar, stvar je jasna. Sve što duže od godinu dana niste nosili izbacite. Ne govorimo o party komadima, kolekcionarskim komadima ili komadima za specijalne prilike. Ali ono sto više ne nosite, u čemu se više ne osjećate udobno , ono što ne odražava uistinu vas, te čuva energiju prošlog vremena- izbacite. U vašim 40-tim sve što je neautentično i ne predstavlja vas nema mjesta u vašem životu, te se to isto odnosi i na vašu odjeću. Do sada ste već sigurno shvatili važnost i vrijednost ulaganja u kvalitetne komade odjeće i obuće.

redesign 40 odjeca

U 40-tim godinama, vaš ormar pomalo postane preplavljen uniformama vlastitog stila. To je lijepo, ali još uvijek si možete dopustiti pomalo eksperimentisanja u vidu nekog otkačenog asesoara.  Ipak, najvažnije je da ulažete u sebe, da jedete zdravo, vježbate, ulažete u kosu i kožu.

Oblačite tijelo koje imate, a ne ono koje želite da imate.  Bitan je sjaj zadovoljne i ispunjene žene koji je uvijek u trendu. Stay fabulous!

redesign 40 sarah

 

 

ZA MODAMO.info napisale Dina Šiber i Gasha Miladinović, vlasnice Re:Design studija

redesign 40 redesign

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno