Na jelovniku cafe restorana Manolo smo pronašli idealna jela za pauzu ili ručak s prijateljima
Tekst:Emina Smaka
GOURMETPonekad dođu dani kada nam kuhanje ručka predstavlja veliki izazov i radije se odlučujemo za dostavu ili posjetu nekim od lokalnih restorana.
Cafe restoran Manolo je poznata sarajevska gastro oaza i destinacija za mnoge Sarajlije koje žele uživati u ukusnoj hrani ili kafi s prijateljima.
Smješten u ulici Maršala Tita na broju 23, prolaznike privlači i svojim zanimljivim interijerom i prekrasnom baštom.
Zavirili smo na društvene mreže ovog restorana i otkrili neka nova jela koja ćete željeti isprobati, ali i ona na koja smo navikli da su provjereno ukusna.
Neka od ovih jela poput supe od paradajza ili gljiva su idealna za prohladne jesenske dane, koje želimo probati već danas.
SUPA OD PARADAJZA
Supa Fantazija se čini kao idealan odabir za prohladne jesenske dane. Sačinjena je od paradajza, mozzarelle, croutonsa i vrhnja.
SALATA SA SVJEŽIM LOSOSOM
Ovo lagano jelo nam je prvo privuklo pažnju. Salata sa rukolom, cherry paradajzom, avokadom, rotkvicom, indijskim orahom, mladim sirom i naravno svježim lososom će razvedriti svaki tmurni jesenski dan.
MANOLAŠ
Uhvatili smo se da fotografiju ovog sočnog bifteka gledamo pomalo otvorenih usta. To je dovoljan znak da jedva čekamo isprobati ovo jelo sa dodatkom pire krompira sa tartufima, grilovanim povrćem, mini mrkvom i tamnim sosom.
SLATKICA
Slatkica je naziv za New York cheescake, sačinjen od keksa, putera, mascarpone sira, jaja i limuna što je čini idealnim desertom za kraj ovog kratkog gourmet putovanja.
* * *
Fotografije: @manolocafe
Tekst: Emina Smaka