U Jovaninom domu prevladava bijela boja i jednostavnost, a kutak za odmor u bašti zaslužuje čistu 5! - Bonjour.ba - bh.l...

U Jovaninom domu prevladava bijela boja i jednostavnost, a kutak za odmor u bašti zaslužuje čistu 5!

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
20.4.2022.

Instagram profil Jovane Adamović je jedan od onih na koji svratimo uslijed nedostatka inspiracije za uređenje doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njen profil obiluje idejama za uređenje interijera, dodacima za dom, ali i presimpatičnim detaljima dječje sobice, čije fotografije vam izmame osmijeh na lice. Dok prolazite kroz njene fotografije, prva stvar koja će vas dojmiti je prozračnost ovog doma. Jovana je taj dojam postigla sveukupnom paletom boja za stan, a ključne boje su bijela i boja drveta. Primijetili smo da je neizostavan detalj svježe cvijeće u vazi, što pridodaje otmjenosti i profinjenosti njenog jednog interijera. 

 O neodoljivo slatkoj sobi za dječake Jovana nam je govorila ovdje, a sada su našu pozornost uzeli drugi dijelovi interijera. Dražestan kutak s najrazličitijim šoljicama je naš omiljeni u Jovaninom stanu. Zatim, inspirativan prostor za rad, koji zaista može poslužiti kao šalabahter za mnoge koji rade od kuće. U svakom kutku se može prepoznati jedinstvena Jovanina estetika, kao i istančano oko za detalj. 

 Međutim, s obzirom na to da nam dolaze topliji dani i vrijeme želimo provoditi vani, najdopadljiviji kutak je onaj za odmor u bašti. Na svom profilu Jovana je napisala: ,, Htjeli smo da uz minimalno ulaganje (i iskorištavanje stvari koje već imamo) napravimo prostor vani koji će biti idealan za odmaranje, klopu, igranje i uživanje u ljetnim večerima.“
Upravo to je i uspjela realizirati. Kao i u unutrašnjosti doma i ovdje se jasno oslikava Jovanina ljubav prema bijeloj i boji drveta, a cozy ugođaj je upotpunjen i udobnom ljuljačkom. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @yowanna_a 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno