Ovaj aerodrom krije prekrasan vodopad, a to je tek mali uvod u njegovo čarobno uređenje - BONJOUR.ba - bh.lifestyle maga...

Ovaj aerodrom krije prekrasan vodopad, a to je tek mali uvod u njegovo čarobno uređenje

PUTOVANJA
8.7.2019.

Dovoljno je da napravite tek par koraka unutar aerodroma Jewel Changi u Singapuru da dobijete dojam kao da ste upravo ušetali u staklenik. Ili prekrasnu botaničku baštu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u travnju ove godine otvoren je novi terminal u sklopu ovog aerodroma koji naprosto oduševljava.

Riječ je o urbanom projektu koji potpisuje arhitekt Moshe Safdie koji je kreirao prostor koji izgleda poput čarobnog vrta. Imao je želju kreirati ugodan interijer koji će znatno uljepšati slobodne trenutke putnika iz svih dijelova svijeta u zračnoj luci. 

Prizor koji krade najviše simpatija svakako je najveći unutrašnji vodopad visok 40 metara koji ujedno pripomaže rashlađivanju i zalijevanju biljki unutar aerodroma. Šumska dolina prostire se na čak četiri kata unutar terminala, prilagođena je za šetnju, a ovdje ćete naći biljke s raznih kontinenata.

Osim zelenog dizajna, terminal nudi i brojne restorane, barove, kino, kao i hotel, a kroz terminal prolazi i metro što dodatno pridonosi dojmu jednog sasvim posebnog, gotovo čarobnog svijeta. Koliko je ovaj aerodrom unikatan, najbolje će dočarati fotografije u nastavku, a ukoliko budete putovali u Singapur, ovo je turistička atrakcija koju vrijedi posjetiti.  

PUTOVANJA , 8.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno