TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 27.3.2019.
Uz domaću pitu s jabukama, u slastice koje su naše bake odlično pripremale i koje nas instant vraćaju u djetinjstvo, svakako su knedle. Desert koji bi razmazio naše nepce ukusnim sočnim punjenjem i zaprženim krušnim mrvicama, sada je dostupan i u Sarajevu, točnije u Kaiser knedle slastičarnici smještenoj na adresi Bravadžiluk 26, u Sarajevu.
Uz tradicionalne okuse, ovdje možete isprobati nešto drugačije kombinacije omiljenih namirnica, a u njihovoj ponudi pronaći ćete 16 slatkih okusa i 5 slanih. Cijelu avanturu svakako će začiniti i prelijep interijer u kojem cvjetna instalacija, zajedno uz pomno birane detalje poput pločica, zanimljivo dizajniranih stolica kao i tanjura i pribora za jelo doprinose toploj atmosferi. Već su dobili i brojne pozitivne komentare posjetitelja, a nakon ovih fotografija nastalih u režiji vlasnice Instagram profila @keepitlatte koji otkriva neodoljiva mjesta za ispijanje kave, ali i druženje, a koje donosimo u nastavku, Kaiser Knedle će se zasigurno naći na listi mjesta koje trebate posjetiti već danas.
Foto via @keepitlatte
Foto via @keepitlatte
Foto via @keepitlatte
Fotografija naslovnice: Kaiser Knedle Sarajevo Facebook page, @keepitlatte Instagram
TEKST: Adelisa Mašić
Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.
Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala.
Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.
A kako ga obilježiti?
Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati.
Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.
Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.
Potrebno vam je:
200 g tamne čokolade,
100 g putera,
100 g šećera, 2 jaja
80 g brašna.
Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.
Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.
Foto: @manon.dbn
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!