Jer koža je bitna! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jer koža je bitna!

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
2.8.2010.

Koja krema za koji tip kože – odgovori iz kozmetičkog salona Ve&Ve *promotivni članakKoža je najveći organ tijela, ona štiti organizam od stresa i ozljeda te vanjskog okoliša, a od samog rođenja je organ komunikacije. Lijepa i njegovana koža istodobno je i ukras, a da bismo ju održali mekom, glatkom i svježom prvo ju moramo upoznati.Koliko je važna pravilna njega kože znali su još i stari Egipćani, pa je tako lijepa Kleopatra njegovala svoju kožu kupajući se u mlijeku u koje bi dodala med i bademovo ulje. Najvažnije je znati da proizvod za njegu mora podržavati i poticati prirodne funkcije vaše kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, počeli ste koristiti novu kremu , sadrži birane kvalitete, kvalitetne sastojke, a vaša koža reagira suhoćom, zateže i pecka?
Ovo vas ne treba iznenaditi jer koža može reagirati i na sastojke prirodnog porijekla i na one vrhunske kvalitete.

Sastav kreme je prilično lako doznati, ali kako znati koja je krema doista dobra upravo za vaš tip kože?

Idealna  krema je ona koja sadrži aktivne tvari i potrebne određenom tipu kože, zapravo njenom trenutnom stanju.

ImageOsjetljiva koža

Osjetljivoj koži treba osigurati zaštitu i spriječiti iritacije, a to će učiniti bademovo ulje jer je odlična pomoć u jačanju hidrolipidnog filma kože, zatim ekstrat drvoslatkog badema (ublažava upale i crvenilo, čuva vlažnost ), a svakako poželjan sastojak je i ulje noćurka koje smiruje kožu.


Ono što krema za suhu kožu ne smije imati jeste Retionol jer je  za osjetljivu kožu vitamin A prejak stimulans, naime ona pod utjecajem tog vitamina teže zadržava vlagu.


Također, voćne kiseline kao sastojak su vrlo korisne za sprječavanje bora, ali su prejake za osjetljivu kožu. Naime stanji li se ionako tanak sloj, koža će postati još osjetljivija na vanjske podražaje.Suha koža

Jedan od poželjnih sastojaka kreme za suhu kožu je svakako Aloe Vera. Ovo je pustinjska biljka i idealna mješavina vode, minerala, šećera i enzima pa su njezini sokovi istinski izvor života za stanice kože. Nadalje, kao sastojak treba izdvojiti i ulje sjemenki grožđa jer nema boljeg sredstva protiv hrapave i izmučene kože, te usporava starenje.
Urea je još jedan sastojak koji je dobar za njegu suhe kože jer ovo je spoj po sastavu vrlo sličan sastavu kože te snažno privlači i veže vodu u površinskom sloju kože
Krema za suhu kožu ne smije imati parafin (paraffin) alkohol (alcohol). Naime veće koncentracije alkohola otapaju zaštitni sloj sebuma (masnoće) što za posljedicu ima isušivanje kože.


ImageMasna koža

Kod njege ovog tipa kože bitno je osigurati vlažnost i reguliranje lučenja
Pri tome svakako pomaže salicilna kiselina jer stanjuje rožnati sloj na površini koji je na masnoj koži izrazito zadebljan, a piling sa sacilnom kiselinom odstranjuje suvišnu masnoću koja začepljuje pore.
Nadalje, kaolin – bijela glina koja djeluje poput papira za upijanje, pored toga ima veliku količinu kalcija pa sudjeluje u smanjenju broja mitesera i pospješuje zacjeljivanje
Kadulja je također dobra jer ublažava upalne procese, kao i metvica koja potiče cirkulaciju te ublažava manje upalne procese, dok triklozan (triclosan) uništava bakterije pa tako pomaže održati kožu čistom.
Ne preporučuje se da krema za njegu masne kože ima bademovo ulje jer ono naneseno na već postojeći sloj sebuma (masnoće) izlučen iz lojnica, predstavlja pravu opasnost zato što potpuno onemogućuje otjecanje masnoće i pospješuje stvaranje nečistoća.


modamo.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno