Izaberite svoju idealnu ljetnu zaštitu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Izaberite svoju idealnu ljetnu zaštitu

Tekst:

Bonjour.ba

MAKEUP
4.8.2010.

*Beauty promoKanebo Sensai Silky BronzeJedna od posebnosti kreme za sunčanje ovog japanskog proizvoda sa svilom kao bazom, je u tome što ima jako lagane teksture, nisu guste kao ostale kreme za sunčanje, pa je tako i krema za lice je odlična kao podloga za puder tokom ljeta. Faktori koje ova linja ima su 10, 20 i 30 te su prilagođeni za svijetlu, srednju i tamnu kožu lica i tijela, a pored snažne zaštite od UVA i UVB zračenja za cijelu liniju je karakterističan i visok efekt vlaženja koji je od ekstremne važnosti za zaštitu vaše kože tokom ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 

 

 

Image

 

Image 

 

 

 

Clarins linija za sunčanje

Linija za sunčanje ovog francuskog branda na biljnoj bazi se odlikuje različitim teksturama, ovisno o tipu kože, te osigurava naprednu zaštitu od sunca (UVA i UVB), dok su infracrveni filteri otporni na vrućinu.

 

Image 

 

Pored navedenog, Clarins kreme za sunčanje sprečavaju dehidraciju, otporne su na vodu i znoj te štite od negativnih efekata slane vode. Ovdje imamo liniju za samotamnjenje kao i after sun liniju, a posebno izdvajamo proizvod SOS Coups de Soleil – SOS Sunburn Soother, za brzi oporavak kože nakon sunčanja.

 

Image 

 

Zahvaljujući mango i shea butteru trenutno umanjuje crvenilo, zategnutost kože, guljenje, vraća koži osjećaj gipkosti i komfora, a pogodan je i za opekline.
Još jedna pogodnost je svakako ta da uz kupovinu Clarins proizvoda za sunčanje na poklon možete dobiti i praktičnu torbu ili neseser ukrašene Clarins logotipom.

 

Image 


Dior linija za sunčanje

Ovaj ekskluzivni francuski brand također ima liniju za sunčanje i samotamnjenje s posebnim naglaskom upravo na spomenutu kremu za samotamnjenje koja je prepoznata kao jedna od boljih koja za rezultat daje ujednačen i obasjan ten. Uz UVA i UVB zaštitu Dior je dodao COLEUS – biopospješivač koji pomaže u aktiviranju prirodne sinteze melanina. Ovdje je svakako još potrebno izdvojiti ekstrat monoi koji osvježava kožu, kao i to da su svi proizvodi vodootporni.

 

Image 

 

Iz Diorove linije za sunčanje izdvajamo Sweet sun– mirisnu vodicu za tijelo, koja je naravno bezalkoholna i savršena za sve one koji žele dugo osjetiti miris ljeta na sebi.

 

Image 


Navedene proizvode pronađite u:


Parfumerija Nevena;
Kralja Petra Krešimira IV;
SPC Rondo;
Mostar
&
Dubrovačka Ulica;
SPC Piramida;
Mostar

 

 

 

modamo.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno