Poetično talijansko vjenčanje Mirze i Ajne kroz objektiv Vlasta Weddings dua - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Poetično talijansko vjenčanje Mirze i Ajne kroz objektiv Vlasta Weddings dua

Tekst:

Arijana Bošnjak

VJENČANJA
22.8.2023.

U srednjovjekovnom gradu Assisi u Italiji krije se Castello di Petrata, romantična lokacija na kojoj su Ajna i Mirza izrekli svoje sudbonosno „Da!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Priču o magičnoj atmosferi s vjenčanja vidjeli smo kroz objektiv Emine i Vladana, svima nama poznatijih kao Vlasta Weddings.


Ajna Hajrulahović i Mirza DedićEvent koji je trajao dva dana, izgledao je kao idiličan filmski scenarij za vjenčanje. S obzirom na to da ovaj par s londonskom adresom ima prijatelje iz raznih dijelova Europe, odlučili su svoju životnu priču početi uz jedan pizza party na kojem se svi mogu upoznati i zbližiti u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Dress code za goste prvi dan je bio u znaku plavih nijansi. Za taj dan Ajna je birala Emilia Wickstead haljinu minimalističkog dizajna, a čiste linije haljine upotpunila je Valentino Garavani cipelama sa zlatnim ukrasom i bijelom Gucci torbicom Jackie 1961. Njenu clean estetiku ispratio je i mladoženja Mirza u ležernom Theory odijelu i cipelama Frescobol Carioca.

Čin vjenčanja koji je vodila njihova prijateljica Lanna, počeo je drugu večer dok je par na „tepihu“ od latica bijelih ruža koračao uz magične note kvarteta iz Rima – Qart Events. Dame koje su svirale u dugim bijelim haljinama, stojeći na postolju, dale su poseban šarm ceremoniji, navodi Ajna.

Magiju ove ljubavne priče posebnom je učinio i njihov pas Ghost koji je, uz kumove, nosio vjenčano prstenje i stvorio još jedan trenutak za pamćenje.

Više o samoj organizaciji ove neodoljive talijanske ceremonije rekla je i sama Ajna:

„Za planericu ovog dešavanja izabrali smo Sanda Pandza Events iz Rima, koja je svoj dio posla odradila bez greške. U startu smo se razumjeli po pitanju dizajna i estetike tako da smo kroz cijeli ovaj proces istinski uživali. 

Pozivnice je ilustrirala moja prijateljica, ilustratorica iz Londona Lydia Bourhill, koja se potrudila da ispriča nasu priču kroz svoje ilustracije, među kojima je i lokacija vjenčanja koju smo koristili za pozivnice. Print je uradila prijateljica Laura iz svog design studija."

"Za cvjetni dizajn izabrali smo Flowers Living. Uz to, sama lokacija vjenčanja je jako bogata cvijećem i zelenilom, što nam je dalo dodatnu toplinu i užitak.“

Kao jedan modni i lifestyle magazin, volimo znati sve detalje o outfitu, frizuri i makeupu, pa nas je oduševila posvećenost detaljima  koje smo imali priliku otkriti.

Ajna se za svoj veliki dan odlučila nositi dvije haljine iz modnog studia Mihano Momosa.

Znamo koliko su za svaki outfit važne cipele koje prate estetiku haljine, pa je Ajna kratku haljinu upotpunila Gucci cipelama, a uz elegantnu dugu haljinu birala je visoke Jimmy Choo potpetice. Detalji poput Saint Laurent naočala, Mejuri nakita i vintage porodičnih bisera, učinile su da kombinacije budu prekrasan spoj chic estetike i elegancije. 

Ajnin look je zaokružio makeup talentiranog Koste Miljkovića i frizura koju je radio Danijel Marjanović.

Mirza je jednostavnim smoking sakoom Kingsman by Mr. Porter u boji bjelokosti i crnim hlačama Paul Smith, dobio upečatljiv look u kombinaciji s Tom Ford cipelama i naočalama brenda Ahlem. Baš kao i Ajna, sa sobom je ponio dašak prošlosti te je svoj look upotpunio vintage porodičnim manžetama.

Nakon prvog plesa za koji je koreografiju osmislio Mirzin kum uz pjesmu Love on Top, Berin Buturović s bendom se pobrinuo da zabava i opuštena atmosfera potraju do dugo u noć.

Pogledajte još fotografija ovog čarobnog dvodnevnog vječanja


* * *
Naslovna fotografija: Vlasta Weddings

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno