Sastojci u uljima za kosu koji će potaknuti rast, njegovati ju i učiniti mekanom na dodir

BEAUTY SAVJETI
11.6.2020.

Ulja su postala važan saveznik za ljepotu i njegu kose. Prednost ulja je ispravna kombinacija prirodnih sastojaka i sigurnih silikona, čija upotreba pozitivno utječe na kosu i pomaže u uklanjanju glavnih problema, prvenstveno ispucalih vrhova kose kako bi olakšati stilizovanje frizure, proces češljanja i druge dnevne rituale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešće, sastav dobrog proizvoda uključuje prirodne sastojke biljnog porijekla, a ulja posebno razvijena u kozmetičkoj industriji sadrže silikone koji nisu štetni za kosu. Koristite ih prije samog pranja kose, u vidu pakunga ili improvizirane maske za kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisou (@gisou) on

VITAMINI

Kako bi vaša kosa bila nahranjena i zdrava, jedan od najvažnijih vitamina za rast kose je vitamin A. On pomaže kod pojave pucanja i isušivanja kose. Kada govorimo o najvažnijim vitaminima za kosu, ne možemo da ne pomenemo vitamin E koji štiti ćelije kose i kože od različitih spoljašnjih i unutrašnjih oštećenja. Zahvaljujući vitaminu E, ubrzat ćete rast i spriječiti opadanje svoje kose. Kosa postaje sjajnija, mekanija i zdravija. Kompleks vitamina B izuzetno je važan za pravilan razvoj i zaštitu dlake, jer vitamin B obezbjeđuje njegu korijena dlake i bori se protiv pojave saboreje i peruti.

SILIKONI KOJI POMAŽU U BORBI PROTIV NESTAŠNE KOSE

Oni na kosi stvaraju zaštitni sloj od topline nastale prilikom sušenja kose, ravnanje i peglanje kose, kao i od naglih vremenskih promjena, čineći kosu istovremeno glađom i mekšom na dodir.

Foto: @negin_mirsalehi

PRIRODNI SASTOJCI

To mogu biti ulje repe i ricinusovo ulje, ekstrakti avokada, maslina, kokosa, sjemenki grožđa, shea maslaca... OVDJE možete pročitati koja su to prirodna ulja koja će vaša kosa voljeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

HIDROFILNOST

Jednostavno rečeno, ovo je indeks apsorbiranja vode. U kontekstu ulja za kosu, ovaj izraz pokazuje sposobnost da promijeni svoje stanje kada je u kontaktu sa vodom tj. da teži da se pretvori u praktično bestežinsku emulziju koja se vrlo lako ispere. To treba uzeti u obzir kada vam je potrebna najjednostavnija njega sa uljem budući da nije jednostavno isprati previše ljepljivo ulje s kose.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marianna Hewitt (@marianna_hewitt) on

BEAUTY SAVJETI , 11.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@marianna_hewitt

Podijeli:

Posljednje objavljeno