Petra Braćić nam je otkrila omiljene makeup trikove i korake za postizanje 'wow' izgleda - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Petra Braćić nam je otkrila omiljene makeup trikove i korake za postizanje 'wow' izgleda

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
13.7.2022.

Svijet šminkanja posljednjih je godina u potpunosti je transformirao scenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svakodnevna njega kože kao i naglasak na prirodni makeup look koji će dodatno naglasiti individualnu ljepotu samo su neke od stvari koje obilježavaju trenutnu beauty eru. Zbog toga se tijekom brojnih razgovora provlače pitanja poput onih: „Kako najnovije trendove uvrsititi u svoju svakodnevnu rutinu?" ili pak „Koje korake činiti kako bismo postigli svjež i prirodan look?". U želji da našim čitateljicama ali i nama u uredništvu riješimo nedoumice, razgovarali smo s bh. vizažisticom Petrom Braćić koja nam je kroz set pitanja otkrila brojne trikove te podijelila savjete o koracima za idealan makeup look. 

Koji su bitni koraci prije nanošenja šminke?

Važan korak prije nanošenja šminke je nahraniti kožu, i pripremiti je za šminku koja slijedi. Šminka neće izgledati lijepo ako nam koža nije pripremljena. Trajnost šminke također ovisi od naše pripreme kože. To je najvažniji faktor za dobar makeup.

Koje beauty trikove ranije nisi koristila, a danas su neizostavan dio tvoje rutine?

Beauty trikovi koje danas rado koristim a prije nisam su definitivno - korištenje kremastih proizvoda. Sam nanos i finiš kremastih proizvoda mi se više sviđa. Koža izgleda svježe, sjajno i zdravo.
Pozicioniranje rumenila - jako mi je promijenilo izgled lica jer ga stavljam na najvišu točku obraza sto mi dodatno podigne lice. I treći trik meni osobno najdraži - izbjegavanje maskare na donjim trepavicama. Mislim da maskara na donjim trepavicama dodatno spusti kapke.

3 greške koje djevojke čine tijekom šminkanja.

Tri greške koje viđam kod djevojaka:

  • Konturiranje lica pretamnim proizvodima (dobijete često prljav izgled kože)
  • Pogrešno pozicioniranje rumenila (prenisko stavljeno rumenilo na obrazima često nam čini lice spuštenim)
  • Obrve (pretaman početak obrve koji daje grub izraz lica). 


Koliko je svakodnevna njega kože lica bitna da bi šminka bila postojana?

Njega kože jeste najvažnija. Ali na trajnost šminke utječe više faktora - vrsta kože, vrsta šminke koju nanosite, količina šminke, te sam postupak nanošenja.
 

Kako izbjeći osjećaj težine nakon cjelodnevnog nošenja šminke?

Osjećaj težine ćete izbjeći tako što ćete na samom početku šminkanja svoje proizvode stopiti i izblendati u jednu cjelinu, stavljati proizvod isključivo na dio lica kojem je potrebna korekcija (spot concealing). Postupak nanošenja je jako važan jer on određuje kako će se makeup ponašati tijekom dana.

Što bi preporučila djevojkama koje tek otkrivaju svijet makeupa?

Djevojkama bi preporučila da prvo otkriju što im najljepše stoji i na tome rade i vježbaju. Ali najvažnija stvar jeste da imaju skincare rutinu koja je pravilna, njeguju svoje lice i nose SPF. Na njegovanoj koži će svaki makeup odgovarati.


* * *
Foto: Petra Braćić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno