Interijer Wintorius Lounge u Tuzli podsjeća na bečke kavane. Zavirili smo u ovaj bar čije uređenje potpisuje Studio Kota...

Interijer Wintorius Lounge u Tuzli podsjeća na bečke kavane. Zavirili smo u ovaj bar čije uređenje potpisuje Studio Kota

Tekst:

Bonjour.ba/PR

INTERIJERI
18.7.2020.

Wintorius Lounge je otvoren 2015. u sklopu Wintorius Casina na adresi ZAVNOBiH-a 13 u Tuzli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prvotno zamišljen kao caffe za igrače kasina, kompletna ideja se brzo razvila u potpuno novom pravcu te je lounge bar uskoro postao jedno od omiljenih adresa za druženje i izlazak u Tuzli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz topao i ugodan ambijent, kvalitetnu uslugu, veliki izbor pića te odličnu glazbu, Wintorius privlači poglede i poziva na istraživanje kroz interijer u kojem svatko može pronaći kutak za sebe. 

Naime, uređenje potpisuje arhitektonski Studio Kota, a kompletan projekt realiziran je u suradnji s kompanijom Sitform iz Sarajeva. 


Inspiracija za uređenja bile su bečke kavane koje donose profinjen miks materijala poput baršuna i mramora, raskošnu ambijentalnu rasvjetu, kao i detalja u boji zlata koji kreiraju vibe uz koji imate dojam kao da ste upravo zaokračili u vremeplov. 

U interijeru plišane stolice i klupe okružuju mramorne stolove, zidove krasi opeka koja kreira vintage duh, dok mnoštvo zelenila daje dodatnu toplinu prostoru. Ovdje čak možete i isprobati bečku kavu "Melange".
Kako su nam otkrili iz Wintorius tima, svi konobari i šankeri su educirani od strane licenciranog bariste, dok ćete u njihovoj ponudi pronaći preko 100 koktela od kojih je većina njih u potpisu barmena Mirze Merdžanić iz Sarajeva, koji je osvojio nekoliko prvih mjesta na takmičenjima širom regije. 

U saradnji sa Deli Catering firmom iz Tuzle, nude i mogućnost gostima da probaju sushi, sendviče u kroasanu i posebno pripremljen Wintorius čokoladni kolač. 

Dobitnici smo prestižnog IN Horeca 2019 priznanja za doprinos razvoju ove privredne grane i podsticaj turizma u BiH tako da je vrlo važno da se ovakve manifestacije održavaju u našoj zemlji. Manifestacije na kojima će se prezentirati  i nagraditi nečiji rad. Ugostiteljstvo u BiH  je još uvijek nerezavijeno, te većina smatra da se njime mogu baviti svi. Ova nagrada je našla svoje mjesto u Wintoriusu i trudit ćemo se da budemo još bolji. Firma Wintorius ima 20 stalno  uposlenih radnika, što je jako veliki broj obzirom na veličinu objekta, te o kojoj je djelatnosti riječ, a time potvrđujemo ozbiljnost rada. Velika odgovornost je na nama u organizaciji da radnici budu zadovoljni, a na radnicima da budu produktivni.  
Jako malo zasluga se pripisuje radnicima, a oni su upravo ti od kojih zavisi obim posla. Usluga je na kraju najbitnija, izgled lokala je stvar ukusa svakog pojedinca.
“ – poručili su na kraju našeg razgovora iz Wintorius tima.
Djelić interijera otkrijte kroz fotografije u nastavku.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno