Želite interijer kao iz magazina? Primijenite pravilo 1 basic komad, 1 upečatljiv. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Želite interijer kao iz magazina? Primijenite pravilo 1 basic komad, 1 upečatljiv.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
2.2.2024.

Vjerujemo da se prilikom renoviranja ili opremanja stana nerijetko nalazite u nedoumici kakve komade birati, bazične i neutralne ili unikatne i upečatljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Da biste ta dva kontrasta doveli u harmoniju, predlažemo da jednostavno pripazite na omjere. Tako obratite pažnju na velike komade namještaja koji se provlače kroz čitav dom i uparite uvijek jedan neutralan komad s jednim unikatnim.

 Lakše će naravno biti ako to objasnimo primjerom. Dakle, ukoliko imate neutralan stol u blagovaonici, uz njega uparite interesantne stolice. Uz jednostavnu sofu dodajte unikatan coffee table, uz basic umivaonik posebno zrcalo… Shvatili ste koncept, zar ne?

 Sada se poigrajte kombiniranjem tražeći prvo ove bazične i funkcionalne komade, a potom im pridružite svaki upečatljiv komad u koji se zaljubite na prvu, zbog njegove jedinstvene teksture, oblika ili vibrantne boje.

 Ovakav koncept će stvoriti dinamičan prostor u kojem mnogi komadi privlače pažnju, ali se istovremeno ne stvara kaos u mnoštvu komada koji pretjerano „iskaču“ svojom estetikom u interijeru.


Pogledajte još primjera

 

* * *
Naslovna fotografija: @designedbyiman

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno