Ines ima unikatan dom sa dodacima koje sama restaurira, a balkon nas je osobito osvojio! - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Ines ima unikatan dom sa dodacima koje sama restaurira, a balkon nas je osobito osvojio!

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
7.5.2022.

Ines je dama koja već neko vrijeme radi na uređenju svog doma u kojem svaki kutak želi učiniti posebnim, svojim i jedinstvenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njezin interijer u kojem glavnu riječ vodi siva boja dobio je posebnu čar zahvaljujući par odvažnih boja kao što su žuta i plava. Biljke i industrijski detalji dali su svoj šarm, a toplinu je Ines postigla zahvaljujući unikatnim dodacima. U razgovoru sa Ines otkrili smo da je upravo ona kreativka koja je nekim stvarima koje vidite na fotografijama udahnula novi život kroz preuređenje i restauraciju. Naravno da smo htjeli saznati više o tome, pa smo s Ines razgovarali o tome što joj je bila inspiracija za uređenje, podijelila je s nama nešto više o svom ateljeu, kao i dala par savjeta za sve vas koji se trenutno spremate za opremanje stana. Više otkrijte u nastavku.

 

Što vam je bila inspiracija za uređenje doma i neodoljivog balkona?
 

Inspiraciju sam nalazila svugdje oko sebe – na putovanjima, u lijepo uređenim izlozima radnji, kafićima, ali najviše se uvijek oslanjam na svoju maštu i kreativnu energiju, koja je neiscrpna. Kako je govorio Steve Jobs: „Kreativnost se očituje u povezivanju stvari. Kad pitate kreativnu osobu, kako je nešto napravila, ona će se osjećati pomalo krivom, jer nije zaista ništa učinila, nego je tek vidjela nešto. Njoj se to nakon nekog vremena činilo prilično očitim.“

 Gdje svi ostali vide stare, neiskoristive stvari, običnu staklenu teglu, gumu, ladičar koji se treba baciti - ja vidim ljepotu, vaznu, ljulju i novi, neodoljivi komad namještaja, koji plijeni pažnju svih onih koji svrate u moj dom. Želja mi je da živim u svijetu u kojem svojim primjerom podstičem i druge da vide lijepo u svemu – od života traže više i povjeruju da je zbilja moguće sve što žele.

 Vaš dom krasi mnoštvo jedinstvenih detalja kojima je dan novi život, a i sami imate atelje Žuti leptir u kojem se, između ostalog, bavite izradom podnih jastuka i dekoriranjem. Možete li nam reći nešto više o tome?
 

Sve ono što nastaje u Ateljeu Žuti leptir, bazirano je na ideji kreativne reciklaže, održivosti i višestruke iskoristivosti resursa.

Ne bacamo ništa što je razbijeno, pokvareno ili staro (staklenke, flaše, kutije, stari namještaj) već sve te predmete vodimo kroz proces transformacije i oživljavamo u novom ruhu. Prvi proizvodi nastali sa željom da smanjimo otpad i potaknemo iskorištavanje resursa koje inače odbacujemo, su upravo ti naši prirodni podni jastuci. Ljudi koji su se okupili oko nastanka i realizacije ove ideje, promjene koje su istovremeno doživjeli u svojim životima, materijalna neovisnost koju su osjetili, samo su dio priče u kojoj doprinos daju i naši kupci kupovinom proizvoda.

 

Podni jastuci i buketi od zdravih namirnica u potpisu ateljea Žuti leptirOstaci materijala prilikom izrade podnih jastuka vrlo brzo su našli svoje mjesto na kutijama, teglicama, raznim dekoracijama i odveli me do nove ideje – buketi od zdravih i iskoristivih namirnica,  spakovani u ostatke materijala. Moja prijateljica i bivša poslovna kolegica Albina se u međuvremenu počela  baviti izradom zdravih buketa od voća. Gledajući nju kako to radi i znajući da smo izuzetan poslovni tandem, predložila sam sinergiju ideja, što se pokazalo kao dobitna kombinacija! Ubrzo su nastali naši tematski buketi. Imuno Boost je, recimo, najprodavaniji buket (đumbir, limun, kurkuma i med), samo jedan iz široke palete tematskih buketa.

 

Ines i AlbinaNaravno, tu nismo stale! Albina je postala dio Ateljea. Naša druženja na kafi zamijenile smo kreativnim radom, pa smo zajedničkim snagama došle do novih super ideja i projekata (dekorisanje manjih kozmetičkih i frizerskih salona, tematskih postavki za razne proslave i sl.). Želja nam je da naši proizvodi, budu baš kao i leptir, simbol hrabrosti, koja je potrebna da se izvrše neophodne promjene u procesu ličnog i duhovnog rasta i razvoja.

 

Ines i Albina sa buketima od zdravih namirnicaŠto biste savjetovali svima koji se trenutno žele odvažiti na opremanje ili renovaciju stana?
 

Istražujte i vizualizirajte. Spremite na mobitel sve slike koje vam mogu poslužiti kao inspiracija, a onda ih u glavi redajte u vaš prostor. Ne plašite se da kombinujete nespojivo, oslonite se na vašu intuiciju.

 Dobro razmislite ukoliko imate neki stari, neiskoristivi i naizgled neprivlačni namještaj da li ga treba odbaciti. Možda vam se fotelje koje imate, ne uklapaju u novi stil koji ste izabrali, ali ne odustajte odmah ni od njih. Nešto se može ofarbati, nešto presvući, a nešto dodatno urediti. Igrajte se. Smatram da su takvi komadi namještaja i dekoracije upravo „ono nešto“ što od običnog stana, napravi dom, te na svaki stil stave vaš autentični pečat. Ključ je da unesite sebe u sve što radite i birate da uvijek vidite lijepo u svemu.

 

Najdraži kutak u domu?
 

Zaista uživam u svakom dijelu svog doma, ali sam posebno ponosna na balkon i spavaću sobu, jer su dokaz kako možete svojim rukama viziju pretočiti u stvarnost. Od balkona sam napravila svoju oazu mira u centru grada. Starim saksijama dala novo ruho, izradila zidne dekoracije i nedjeljne kafe s mamom zamijenila za druženje uz sađenje cvijeća na čijim šarenim cvjetovima leptir odmara krila. Jastuci na paletama i ljulji nastali su našem Ateljeu.

 U spavaćoj sobi sam starom, smeđem, zamalo odbačenom drvenom krevetu dala novi sjaj, lajsne ukrasila decoupage tehnikom i konopcem (najdražim materijalom za rad), a zid iznad kreveta ukrasila letvicama, koje smo obložili materijalom.

 Naravno da je puno lakše i jednostavnije određenu svotu novca potrošiti i kupiti gotov namještaj, nego danima šmirglati i uređivati stari, ali kao i svemu čemu posvetite dosta vremena, ljubavi i pažnje, ne možete na kraju u tom ne prepoznati autentičnost, jedinstvenost i ljepotu.

***
Naslovna fotografija: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno