TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 3.7.2025.

Ponekad se desi taj jedan model koji preplavi feed, storyje i wishlist liste.

ZARA je i ovog ljeta napravila upravo to. Haljina iz njihove ZARA WOMAN kolekcije.
 

 

Duga, satenska, u nijansi pudera s efektnim drapiranjima i tankim naramenicama, ova haljina postala je pravi modni statement na svim ljetnim događanjima.
 

 

Šta je čini posebnom? Prvo: materijal. Satenski finiš daje onaj luksuzni glow efekat koji se presijava na suncu i pod večernjim svjetlima.
 

 

Drugo: kroj. Volumen na pravim mjestima, duboki V-izrez i leđa koja ostavljaju utisak wow momenta čim se okrenete.
 

 

Treće: boja. Onaj nježni pink koji savršeno komplimentira preplanuli ten i ide uz svaki tip kože.

Gdje se nosi? Od ljetnih večera na otvorenom, preko vjenčanja na otvorenom, do onih spontanih „hajmo na koktel“ trenutaka. Dovoljno je upečatljiva da vam ne treba puno dodataka, tačnije samo minimalna sandala i clutch torbica.
 

 

Šta još trebate znati?

Sold, ali još uvijek je vrijedi potražiti u ZARA prodavnicama ili jednostavno pronaći inspiraciju za slične krojeve koje smo viđali i kod drugih brendova ovog ljeta. Šifra artikla je 3684/019/620. Vrijedi je upisati negdje… za svaki slučaj.

Foto: @sheilaconde


Bonjour

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.

Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.

 



Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna. 

Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.

 

 

Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom


bonjour_ba_lactalis_012
 

Sastojci (za 2 osobe):  
 

  • 150 g paste (penne, fusilli, farfalle...)
  • 1 pakovanje Somborske fete (275g)
  • 250–300 g cherry paradajza
  • 3-4 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Sušeni origano ili italijanski začini
  • Svježi bosiljak, menta, rukola (po želji)
     

bonjour_ba_lactalis_01

bonjour_ba_lactalis_02
 

Priprema:    

Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.


bonjour_ba_lactalis_03

bonjour_ba_lactalis_04


U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju.  Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.


bonjour_ba_lactalis_06

bonjour_ba_lactalis_08
 

Foto: Lactalis PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!