TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 15.11.2023.
Još malo vremena je ostalo do WANNABE DIGITAL AWARDS, jedinstvene dodjele nagrada za online influencere, koja se ove godine održava peti put zaredom, 23.11.2023. u Beogradu.
Sada možete glasati za vaše omiljene influencere iz Srbije i čitave regije - a u nastavku pišemo i kako.
WANNABE DIGITAL AWARDS: THE STAGE IS YOURS 2023 po prvi put okuplja najpoznatije influencere regije na jednom mjestu - kreatore sadržaja iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
Glas vašem omiljenom influenceru ili influencerici možete dati na web stranici WANNABE DIGITAL AWARDS, a evo u kojim kategorijama će se ove godine nadmetati nominirani iz čitave regije!
SRBIJA
Kreatori online sadržaja iz Srbije nominirani su u 13 uzbudljivih kategorija. U pitanju su sljedeće kategorije:
HRVATSKA
Za influencere iz Hrvatske, možete pogledati nominirane i glasati za omiljene influencere/ice u 10 kategorija:
BOSNA I HERCEGOVINA
Influenceri iz BiH se također se nadmeću u 10 kategorija - požurite i dajte svojim favoritima glas! U pitanju su sljedeće kategorije:
SLOVENIJA
Slovenački kreatori online sadržaja biće nominirani u 8 kategorija, a već sada možete dati svoj glas omiljenima! Evo koje su to kategorije:
CRNA GORA
Influenceri iz Crne Gore nominirani su u 5 kategorija. Evo u okviru kojih kategorija možete glasati za vaše favorite:
O dobitnicima priznanja će, kao i do sada, odlučivati vaši glasovi, uz mnogobrojni žiri koji čine regionalni stručnjaci iz različitih oblasti marketinga i komunikacija, kao i predstavnici renomiranih kompanija koje su prisutne širom Balkana. Spisak svih članova žirija, među kojima je i naša Ana Ćavar, vlasnica i direktorica Bonjour.ba, pogledajte na linku.
WANNABE DIGITAL AWARDS: THE STAGE IS YOURS 2023 u prvi plan stavlja autentičnost i zajedništvo, ali i odgovornost influencera u regiji, da pažljivo i promišljeno odaberu način na koji stvaraju, komuniciraju i koje vrijednosti promoviraju.
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!