Štrbački buk: zapanjujuća lokacija u BiH na kojoj ćete poželjeti provesti vikend - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Štrbački buk: zapanjujuća lokacija u BiH na kojoj ćete poželjeti provesti vikend

Tekst:

Arijana Bošnjak

PUTOVANJA
4.8.2023.

Poželite li nekada pobjeći od gradske vreve i otići u neku divljinu, daleko od civilizacije, gdje vas okružuje samo priroda, a ljetne temperature napokon postaju podnošljive?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često svi sanjarimo o tome da posjetimo neke daleke destinacije, a zaboravljamo pogledati oko sebe i vidjeti kakve prirodne ljepote nudi naša zemlja.

Kada dobro pogledate, shvatit ćete da Bosna i Hercegovina ima mnogobrojne lokacije koje naprosto oduzimaju dah. Takva lokacija je i Štrbački buk, spektakularan vodopad visine 24,5 metra, koji se krije u nacionalnom parku Una.

 Vodopadu se možete diviti na daljinu, šetajući drvenom stazom koja vodi na male terase, a s kojih se pruža idiličan pogled na netaknutu prirodu koja vas okružuje.

 Kada stignete na ovu očaravajuću lokaciju, osjetit ćete svu snagu prirode dok vam šum vode zaglušuje negativne misli, a kapljice s vodopada nude pravo osvježenje za vruće ljetne dane.

 Probudi li Una ipak vaš sportski duh i poželite osjetiti jači nalet adrenalina, upustite se u avanturu spuštanja raft čamcem, uz pratnju i licencirane skipere koje nude agencije u blizini.


 Oni najhrabriji biraju da postanu jedno s prirodom i s vrha vodopada odvažno zarone u smaragdno zelene dubine.  

 Nemojte se zadržati samo na ovoj lokaciji jer BiH zaista nudi mnoštvo lokacija na kojima možete provesti već ovaj vikend, pa ovdje pogledajte što smo još pronašli za vas. 

* * *
Naslovna fotografija: @discover_europe9

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno