Smokvica Bojanka: Pripremite se za edukativno i šareno istraživanje Mostara i okolice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Smokvica Bojanka: Pripremite se za edukativno i šareno istraživanje Mostara i okolice

Tekst:

Nevena Divčić

MAME RULZ
16.3.2024.

Neovisno od toga da li ste izrasli u osobe koje kroz život boje unutar ili van linija, ono zbog čega je nastala ova metafora većini je najzabavniji dio djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako često i edukativnog karaktera i aktivnost koja služi za razvijanje grafomotorike od najranije dobi, bojenje vežemo za opuštanje i igru. Upravo zbog svoje uloge i u opuštanju bojanke su u godinama iza nas doživjele svoj procvat i kada je riječ o onim kreiranim specijalno za odrasle. One često podrazumijevaju nešto sitnije crteže koji iziskuju više pažnje no, još uvijek su tematski dizajnirane. 


Foto: Pexels.com


Kao savršenu kombinaciju i spoj svijeta draslih i djece nastala je bojanka u kojoj ćete uživati sa svojim mališanima. 

 Smokvica Bojanka je edukativnog karaktera, kreirala ju je Mirna Ćemalović Kukrica u saradnji sa Selmom koja se krija iza Shmizla art umjetnina. Mirna kaže kako je ovaj projekat spojio njene dvije ljubavi - majčinstvo i turizam. Kroz ovu bojanku Smokvica priča o Mostaru i okolici na način koji je prilagođen mlađim uzrastima, a osim ilustracija i priča, ispunjena je i različitim igrama.

 

 


Bojanka je dostupna i na engleskom jeziku, a do svoje možete doći putem Instagram i Facebook naloga. Nas sad ispričajte, idemo bojiti svoj bosanski ćilim.

* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno