TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 1.10.2024.
Sarajevo će u narednim danima postati središte marketinga i inovacija u regiji, jer se bliži 11. Sarajevo Marketing Summit, koji će se održati 2. i 3. oktobra 2024. godine u hotelu Hills.
Ovaj prestižni događaj okuplja vodeće stručnjake iz oblasti marketinga, PR-a, brendiranja i prodaje, kao i istraživače i medije iz cijelog regiona.
Bogat program ovogodišnjeg Sarajevo Marketing Summita obuhvata predavanja vrhunskih međunarodnih i domaćih stručnjaka, koji će sa učesnicima podijeliti najnovije trendove, strategije i inovacije u svijetu marketinga.
Centralna tema konferencije je "Changing Tomorrow Now", koja u fokus donosi ubrzane promjene, koje trenutno transformišu marketing i postavljaju nove temelje za budućnost industrije. Izlaganja govornika pokrivaju širok spektar oblasti, uključujući digitalnu transformaciju, razvoj brenda, društvenu odgovornost kompanija, te najnovije tehnološke alate i njihove primjene u modernim kampanjama.
Inspirirajući govornici iz različitih sektora marketinga pažljivo su odabrani kako bi podijelili svoje priče o uspjehu, izazovima s kojima su se suočavali i kako su ih prevladali, ali i objasnili promjene u svijetu marketinga, koje se doslovno događaju svakodnevno, te podstaknuli učesnike na kreativnost i inovativnost u svom poslovanju.
Jačanje poslovnih kontakata na Sarajevo Marketing Summit je zagarantovano jer ovo je mjesto susreta stručnjaka iz najjačih kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona, ali i prilika za upoznavanje kolega s različitih tržišta, razmjenu iskustava i stvaranje kontakata koji svima mogu pomoći u budućim projektima.
Jedan od najiščekivanijih trenutaka ovogodišnjeg Sarajevo Marketing Summita bit će dodjela priznanja za izuzetna postignuća u oblasti marketinga. Priznanja "Marketing Superstar" bit će uručena pojedincima koji su pokazali izvrsnost i kreativnost u svom radu. Tako će, prema izboru marketinške javnosti, biti odabrana tri Marketing Superstara koji će sljedeće godine imati mogućnost da ispričaju svoju priču o uspjehu, na 12. Sarajevo Marketing Summitu. Priznanje za "Kampanju vrijednu pažnje" će biti dodijeljeno timu čiji je rad ostavio značajan utisak i postavio nove standarde u industriji. Osim toga, dodjela priznanja za "Brend inovaciju" prepoznat će kompanije koje su inovativnim pristupima transformisale svoje brendove i ostvarile izvanredne rezultate.
Sarajevo Marketing Summit već godinama predstavlja nezaobilaznu platformu za profesionalce iz marketing industrije, kreativce, ali i medijske radnike koji žele unaprijediti svoje znanje, podijeliti ideje i izgraditi poslovne veze, ali i sresti se s klijentima i partnerima.
Foto: pexels.com
Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku i osiguraju svoje mjesto na 11. Sarajevo Marketing Summitu. Budite dio ovog izuzetnog događaja, unaprijedite svoje znanje, proširite svoje mreže kontakata i doprinesite razvoju marketinške industrije. Na konferenciji ćete imati priliku da se upoznate sa potrebnim alatima, ali i da otkrijete ideje i inspiraciju za uspjeh u dinamičnom i konkurentnom okruženju.
Svoje mjesto već je rezerviralo više od 300 učesnika. Ne propustite priliku da i vi budete dio ovog posebnog događaja. Pripremite se za buduće izazove i prilike u svijetu marketinga.
Partner ovogodišnje konferencije je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, zlatni sponzor je kompanija Telemach, a prijatelji projekta su: Podravka Grupa, Dr. Oetker, la Bomba, Hercegovina Produkt, EuroCompany, Smoki, Violeta, Argeta, Grand kafa, MI99, Mak Zara, Binvest, Cocta i Antique.
Organizator konferencije je marketinška agencija Altermedia, a prijaviti se možete ovdje.
* * *
Naslovna fotografija: pexels.com
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!