Događaji u Sarajevu koje možete posjetiti u ovom mjesecu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Događaji u Sarajevu koje možete posjetiti u ovom mjesecu

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
5.12.2023.

Još jedan odličan mjesec pred nama ispunjen je kulturnim dešavanjima, zabavama i prazničnom atmosferom na svakom ćošku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Šljokice su posvuda, o Beyonce govorimo već mjesecima, nestrpljivo razgledamo i istražujemo kojim filmovima izlazimo iz 2023. godine. 
Upravo u tom ritmu i krećemo s najavom događaja za decembar. Sve što ćemo reći za početak - ritam je riječ koju možemo spojiti sa skoro svim ovim događajima. 


Filmovi

Ako ste propustili gledati Beyoncéinu RENAISSANCE svjetsku turneju, u CineStaru možete uživati u drugim, jednako izvanrednim filmskim ostvarenjima. U dvanaestom mjesecu uživamo u svemu - od mjuzikla i animiranih filmova, do akcije, trilera, drame i avanture. 

U filmu "The Kill Room" (Mjesto zločina) dočekat će vas Uma Thurman rame uz rame s kćerkom Mayom Hawke i Samuel L. Jackson. Spoj ove glumačke ekipe i kratka najava: "Trgovac umjetninama, plaćeni ubojica i pekar" dovoljni su da film dodamo na svoju wishlistu, tik uz The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (Igre gladi: Balada pjevica i zmija), i domaću dramu "Umri prije smrti".

 Dani ljudskih prava obilježit će se 10. 12. a kino Meeting Point posvećuje im tri filmske projekcije. U periodu od 12. do 14. 12. uživajte u besplatnim projekcijama filmova "Samo kad se smijem", "Flašaroši" i "Mame medvjedice". Osim toga, ako niste sigurni šta možete raditi večeras, u 17h na istoj lokaciji počinje film "Trougao tuge".


Pozorište

Pitate se šta je novo na daskama teatra? 

Definitivno je pravi trenutak da se ljubitelji opera, predstava i baleta posvete planiranju svoje svakodnevnice u decembru. U Narodnom pozorištu Sarajevo čeka nas bogat repertoar!

"Madama Butterfly", "Mišolovka" i "Idiot" predstoje Svečanom Božićnjem koncertu i NPS Winter Festu koji će se održati 23.12. na trgu Susan Sontag. Kao zvijezda na vrhu jelke, na kraju godine zasijat će "Krcko Oraščić" i "Novogodišnji koncert".

 Na Gabelinoj 16, u Sarajevskom ratnom teatru, vladat će nešto drugačija atmosfera. S njegovih daski dozivaju nas "Leonardo", Bullying Collection" i "Stotinu malih smrti".

 Disco ball!

Kada je riječ o zabavama, vjerujemo da su vaši telefoni i grupni chatovi već ispunjeni pozivima i prijedlozima prijatelja, a ako još uvijek niste sigurni gdje se zavrtiti u dobrom ritmu ovog mjeseca, neka to bude onda jedna od zabava uz DJ-a YNGOD, Benjamina Delalića.

Ako niste sigurni odakle krenuti onda neka to budu Dom mladih 8. 12. ili Club Trezor 9.12.Central Clubbing će biti lokacija Y2K XMAS Party-a koji će biti posebna poslastica i spoj svega što čine Millennials i Gen Z muzički ukusi. 

 Umjetnost 

Već smo govorili o izložbi "Između četiri zida", a ako već niste, imate je priliku vidjeti do 10.12. Pravo je vrijeme i da počnete planirati prve dane raspusta s najmlađima na kreativan način. Zašto ne biste počeli s jednom od radionica u Umjetničkoj galeriji BiH

* * *
Naslovna fotografija: @shipilovaks

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno