Pinterest zaviruje u svoju „kristalnu kuglu“ i predviđa ove trendove za 2024. godinu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Pinterest zaviruje u svoju „kristalnu kuglu“ i predviđa ove trendove za 2024. godinu

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
30.12.2023.

Pinterest je mnogima omiljena aplikacija u kojoj, kroz spremanje estetičnih fotografija, mogu kreirati moodboard koji služi kao inspiracija za željenu budućnost, posao, modu i mnoge druge segmente života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svaki klik, spremljena fotka i kreirani board, njihovom timu zapravo daje uvid u želje i preferencije ljudi diljem svijeta, u kategorijama od dekoracija za dom, hrane, sportova, sve do beauty i modnih trendova. Ti su podatci njihova „kristalna kuga“ u koju mogu zaviriti i poprilično precizno odrediti koji nas trendovi čekaju u sljedećoj godini.

 Da bi proslavili objavu svojih predviđenih trendova za 2024. godinu, odlučili su otvoriti neodoljiv i jako kreativan pop – up dućan u New Yorku. Tu posjetioci imaju priliku vidjeti, ali i kupiti mnoštvo komada koji će biti nezaobilazni na wish listama pravih modnih, beauty i interijer insajdera.  

Za one koji nisu u New Yorku, kreiran je feed pod nazivom Pinterest Predicts Shop, na kojem je moguće po kategorijama vidjeti istaknute trendove i kupovati određene artikle.

Pinterest, kao jedna vizualna platforma koja nudi prostor za kreiranje snova i moodboarda za planiranje budućnosti, donosi pregled mnoštva trendova od kojih smo mi izdvojili 6 omiljenih. Uz Blue Beauty makeup i Eclectic Grandpa trendove, tu su i oni koji će se preslikavati i na vaš stil odijevanja, modne dodatke, ali i na uređenje doma.


Hot Metals

Trend metalik efekta prenosimo i na iduću godinu. Bilo da se radi o obući, odjeći ili omiljenim modnim dodatcima, cool srebrni i odvažni bakreni tonovi ostaju miljenici koji će u svaki outfit unijeti unikatnost i dati snažan statement.

 Bow Stacking

Još jedan trend koji smo svi toliko zavoljeli da se njegova snaga samo povećava iz sezone u sezone. Iduće godine nastavljamo trend u kojem sve možemo obogatiti chic mašnama. One će dati poseban šarm svakoj frizuri, cipelama, torbama pa čak i dekoracijama u domu. Promjena koju vidimo iduće godine je ta da manje nije više i da minimalizam pomalo ostaje u 2023. godini. Isto vrijedi i za mašne – „što više, to bolje“.

 Cafécore

Za omiljenu šalicu kave više nije neophodna šetnja do prvog kafića. Osobni coffee kutak u vašem domu je nova it oaza za sve ljubitelje dobre kave. Coffee shop vibe je trend koji će obožavati svi, od boomersa i gen x generacije, do milenijalaca. Birajte kvalitetan i estetičan aparat za kavu, fotografije koje pokazuju vašu ljubav prema kulturi ispijanja kave te posuđe kroz koje ćete posebno izraziti svoju estetiku. Odnosno, kako to kaže Pinterest, espresso yourself!

 Make it big

Modni dodatci i frizure preuzimaju oversized estetiku i na sebe. Volumen i predimenzionirani komadi vladat će lookovima milenijalaca i gen Z poklonika upečatljivih detalja koji pričaju o individualnosti. Kako bolje naglasiti svoju estetiku nego kroz komade koji svojim dimenzijama zahtijevaju pažnju?

 Kitschens

Šareni maksimalizam mijenja neutralni minimalizam od iduće godine, posebno kada je u pitanju uređenje kuhinje. Mnoštvo vintage i unikatnih komada u jarkim bojama kuhinju će pretvoriti u chic prostor koji služi kao produžetak vašeg karaktera i prezentacija vaše estetike. Ovakvo okruženje sigurno će biti inspirativno za kreiranje novih kulinarskih remek djela, ali i poslužiti kao idealna kulisa za svaku zabavu koju organizirate doma.

 Give a scrap

Ono što nas svakako oduševljava, jest činjenica da su se na ovoj listi našli i trendovi koji podržavaju svijest o ekološki održivoj modi, ali i prehrani. Sljedeća godina će biti ona u kojoj sve više stvari recikliramo, od starih komada kreiramo nove, a od ostataka hrane stvaramo inovativne recepte kako bi se smanjila količina otpada.

Na ovaj način čuvate planetu, a pri tome možete izraziti svoju kreativnost kroz inovativnu prezentaciju komada koje biste inače bacali u zaborav.

 Kada pogledamo predviđene trendove, možemo samo reći da se radujemo što nas u budućnosti čeka naglašavanje individualnosti i ekspresija kroz modu, makeup i interijere na šarene i inovativne načine.

* * *
Naslovna fotografija: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno