Beauty report: Makeup svijetom će u 2024. zavladati plava boja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Beauty report: Makeup svijetom će u 2024. zavladati plava boja

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
29.12.2023.

Krajem svake godine puni smo euforije i jedva čekamo vidjeti sve novo što nam stiže u svijet mode, ljepote i kulture u narednoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo izazvani takvim entuzijazmom razgovaramo s prijateljima o tome kakve promjene očekujemo u toku godine, šta mislimo da će postati popularno, a o čemu ćemo sve manje govoriti. Sve češće društvene mreže su u istom tom periodu ispunjenje predviđanjima o trendovima pa to nismo propustili ni kada je riječ o najavama istih za 2024. godinu. 

Trend koji se posebno izdvaja u svijetu ljepote je prisutnost plave boje. Od očiju i monohromatskog izgleda, do usana i manikira, plava boja će zavladati kozmetičkim torbicama

 International Klein Blue

Boja koja najviše odgovara najpopularnijoj nijansi plave, koju već viđamo oko sebe je International Klein Blue, kreirana je od strane francuskog umjetnika Yves Klein, a bliska joj je i Ultramarine

 Monohromatski look

Često kreiramo monohromatske neutralne makeup lookove u zemljanim tonovima. Ako volite makeup u boji, maksimalizam i odvažne beauty kombinacije onda će vas inspirisati kombinacija plavih sjena i olovaka za oči, sa maskarom u bliskoj nijansi plave.

 Dodatna inspiracija za makeup s plavom bojom

 

* * *
Naslovna fotografija: @katiejanehughes

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno