Eclectic Grandpa: Pinterest kao trend za 2024. predviđa stil po uzoru na djedov - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Eclectic Grandpa: Pinterest kao trend za 2024. predviđa stil po uzoru na djedov

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
29.12.2023.

Eclectic Grandpa je stil koji je Pinterest predstavio u najavi trendova za 2024. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U svijetu brze izmjene trendova, nerijetko se inspiracija pronalazi na neočekivanim mjestima. Ovaj put je to u ormarima naših djedova. Stil odijevanja po uzoru na djeda već pomalo vlada društvenim mrežama i postaje nezaobilazan na street style fotkama istinskih modnih insajdera.

 Eclectic grandpa je jedinstven spoj nostalgije i suvremenih komada. Kako predviđa Pinterest, ovo je stil koji će rado nositi i dečki i djevojke, posebno pripadnici Gen Z i boomers generacije. Dakle, možemo zaključiti da je ovo način odijevanja koji prelazi granice spolova i godina te poziva svakoga da slavi ljepotu odijevanja iz prošlih vremena.

Ono što posebno volimo kod ovoga stila, jest činjenica da svoje omiljene komade možete pronaći u djedovom ormaru ili vintage dućanima pa uz odlične kombinacije sa sobom nosi i svijest o slow fashion pokretu.


Kako postići Eclectic Grandpa look?

Kada kažemo eclectic grandpa, samo ime već daje određene vizuale. Želite posegnuti za eklektičnim komadima raznih stilskih izričaja, kao i komadima kakve nosi gotovo svaki djed. Ugodni, cozy i oversized džemperi od mohera ili kašmira su imperativ za izgradnju ovog stila. Idealni su oni koji dolaze u zagasitim i šarenim tonovima i s geometrijskim uzorcima.

 Džemper može zamijeniti i klasični, old school kardigan, a najbolji pratilac će im uvijek biti jednostavna bijela T-shirt majica ili potkošulja. Kada smo kod oversized priče, istu trebaju ispratiti i hlače, a bonus su materijali poput tvida i pliša.

 Eclectic grandpa stil će upotpuniti bezvremenske i unisex mokasinke ili dad sneakers koje će zaokružiti čitav look.


Modni dodatci

Bez čega još ne možete zamisliti svog djeda? Bez kape, naravno. Stoga, uz outfit dodajte šarenu kapu, kačket ili newsboy kapu (dodatak koji će posebno obožavati ljubitelji serije Peaky Blinders).

Iako je kroz život preporučljivo nositi ružičaste naočale, za ovaj stil predlažemo žuta stakla s velikim okvirom. Shvatili ste već da su detalji jako bitni kada definiramo stil odijevanja pa ne zaboravite na sitne, ali bitne dodatke kao što su tank pravokutni sat i čarape u boji.

 P.S. – s obzirom na to da govorimo o stilu po uzoru na djeda, prilikom slaganja outfita imajte na umu slojevito odijevanje, jer, hladno je… uvijek!

* * *
Naslovna fotografija: @pretemoitaveste

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno