Održana promocija modnog udruženja MODIKO - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Održana promocija modnog udruženja MODIKO

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
28.1.2011.

Jučer je u Sarajevu održana promocija modnog udruženja MODIKO.Grupa talentiranih kreativaca, pokušala nam je približiti svoj rad kroz ovu društvenu organizaciju, koja okuplja ljude koji se bave modnim stylingom, dizajnom, fotografijom, kostimografijom, frizurama, make up-om kao i drugim profesijama koje su vezane za modu.Amna Kunovac-Zekić i Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, osnivačice, su nam objasnile razloge nastajanja, ciljeve i djelatnosti udruženja, te nas bolje upoznale sa članovima udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U svijet MODIKO website-a uvela nas je simpatična Gasha Miladinović i njen asistent Semir Dedić, koji je izjavio da je Gasha fantastična i da je zadovoljstvo raditi sa takvom osobom.

 

 

 

Image 

 

 

 

Vedra i nasmijana lica, spremni na upoznavanje i razgovor, članovi udruženja su napravili atmosferu tako opuštenom, da smo se osjećali, kao da samo na popodnevnoj kavi s kreativcima, ok ok, popodnevnoj čaši vina.:)
Neki od članova imaju iskustava  sa radom i studiranjem u inostranstvu, a mnogi od njih se mogu pohvaliti  i postignutim rezultatima, upravo na mjestima svjetske mode.

 

 

 

Image

Image

Image

Image

 

 

 

 

Ono što je zanimljivo, je to, da MODIKO čini najrazličitiji broj ljudi, a svatko od njih, kao pojedinac ima svoje vizije i viđenje mode, a mi se nadamo da ćemo ih svojim čitateljima približiti kroz intevjue koji će uslijediti.
Ovo modno udruženje, došla je  podržati i glumica Zana Marijanović, o kojoj javnost puno piše zahvaljujući njenoj ulozi u filmu privijencu Angeline Jolie.

Fantastične glazbenice koje su pridonijele ugodnoj atmosferi promocije nosile su kreacije članica udruženja, dizajnerica Kao Pao Shu i Amne Kunovac-Zekić te Oxette nakit.

 

 

 

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Budući da živimo u takvom svijetu, gdje je internet dostupan gotovo svima, nešto više o članovima, i njihovim kreacijama, a također i informacijama kako postati član MODIKA možete pročitati na njihovom website-u .
Bilo nam je zadovoljstvo biti dio ovog događaja, razgovarati s optimističnim ljudima koji su zaljubljeni u ono što rade, slušati zvukove violine u pozadini i ispijati već drugu čašicu vina. Nadamo se novim kreacijama ovih domaćih umjetnika i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

 

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

 

 

 

Tekst & foto: Monika Šimunac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno