Minimalizam s karakterom: Interijer revolucija u 2024. godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Minimalizam s karakterom: Interijer revolucija u 2024. godini

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
19.1.2024.

U svijetu interijera trendovi se mijenjaju gotovo jednako brzo kao i u svijetu mode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako 2024. godina donosi potpuni prijelaz sa, do sada omiljenog minimalizma i clean estetike, na maksimalizam i domove okupane mnoštvom boja, uzoraka i tekstura. Ipak, voljeli trendove ili ne, što raditi ako se sve ovo gore spomenuto uopće ne uklapa u vašu estetiku? Što ako minimalizam zaista jeste odraz vašeg karaktera i jedino okruženje u kojemu se osjećate ugodno?

 Za vas je stvoren minimalizam s karakterom – neutralni tonovi, jednostavne siluete i pročišćeni prostori začinjeni accent komadima koji plijene pažnju i pričaju o vašem karakteru i individualnosti.


Kako postići minimalizam s karakterom u interijeru?

Ova interijer filozofija ne podrazumijeva da trebate žrtvovati osobnost zbog ljubavi prema čistim, minimalističkim prostorima. Potrebno je samo pronaći balans i između jednostavnosti i nešto ekspresivnijeg pristupa uređenju interijera.


Foto: @alyssakapitointeriorsKljuč je u tome da pronađete unikatne komade koji će se istaknuti u prostoru i dati mu na karakternosti. Ako niste pobornik boja u interijeru, birajte komade koji su jedinstveni po svojoj strukturi ili obliku. S druge strane, možete birati komade koji oblikom podržavaju clean estetiku, ali dolaze u upečatljivoj nijansi koja će ih učiniti zvijezdom prostorije.

Na neki način, ovdje možete primijeniti stilsku formulu koja se odnosi na odjeću. Isti princip kreirat će i zanimljiviji interijer. 

 Najjednostavnija formula za kreiranje minimalizma s karakterom jest da prvenstveno razmišljate na makro, a zatim na mikro razini uređenja. Bazične komade namještaja, boju zidova i nijanse koje prevladavaju, birajte u neutralnim tonovima i oblicima. Kada imate minimalističku bazu, dodajte detalj po detalj koji priča priču i odiše jedinstvenom formom i bojom.

 Da biste još više razvili interijer s dozom vašeg karaktera, birajte predmete koji za vas imaju neko posebno značenje, a ne samo proizvode mainstream produkcije. Istražite što u svojim dućanima kriju lokalni brendovi ili na putovanjima krenite u potragu za unikatnim komadima koji će zaokružiti čitav prostor u jednu kohezivnu priču.


Foto: @emmanueldebayser

Foto: @claudehome

* * *
Naslovna fotografija: @alyssakapitointeriors

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno