Erna Saljević je sinoć poslala snažnu poruku komadom bh. dizajnera Marka Fehera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Erna Saljević je sinoć poslala snažnu poruku komadom bh. dizajnera Marka Fehera

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
24.11.2023.

Sinoć je Beograd bio mjesto okupljanja za influensere različitih kategorija iz cijele regije gdje se u prvi plan stavlja autentičnost, zajedništvo i odgovornost influensera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Naime, riječ je o Digital awards 'The Stage is Yours 2023 Wannabe magazina iz Srbije. Sigurni smo da ste pratili vaše omiljene influensere i njihove reakcije na dodijeljene nagrade. Erni Saljević je udijeljena nagrada Fashion influensera godine - čestitamo. 

 Erna je sinoć bila i u ulozi moderatorice i u ulozi gošće pa je tako promijenila dva looka. Pored Totally Haute elegantne, crne haljine, nas je posebno dojmio drugi look u kombinaciji dva bh. brenda - kožne suknje vlastitog brenda ANRE i topa bh. dizajnera Marka Fehera. Ovaj duo je poznat i po svojim dosadašnjim modnim suradnjama, a sinoć su uspjeli prenijeti i važnu porukuModa kao kanal komunikacije


Nije neuobičajeno da modni dizajneri svoj talent koriste kako bi izrazili važne socijalne poruke i tako uticali na društvo. Moda nikad nije bila, niti će biti važna samo zbog odjeće, historija je pokazala da može biti snažan medij za prenošenje ideja, stavova i društvenih poruka. 

Prisjetimo se kako je to uradila Vivienne Westwood 2019. u Londonu, gdje su njeni modeli nosili odjeću s natpisima koji kritikuju političare tokom Homo Loquax revije, koja se odvijala dok su protesti zbog ekoloških uticaja bili u toku.

 


 

'Niko nije slobodan dok svi nismo slobodni' 


Vratimo se na naše aktere... 'Dress to Protest' je europski projekat na kojem je Marko učestvovao 2019. godine, a inspirisan tim iskustvom odlučio je kreirati cijelu kolekciju pod nazivom 'Dress to Protest Vol. 2'. 

 ,,Ovog puta ću koristiti izvornu temu ali i nadograditi je subjektivnim osjećajem našeg društva, naših odnosa jednih prema drugima, našom možda krivicom ili zaslugom zašto nas drugi tako gledaju... Pokušaću „počistiti ispred svog dvorišta“, nakon što sam uperio prstom u druge.'' – rekao je na LinkedIn profilu za najavu kolekcije. 

 

Upravo je jedan top iz te kolekcije za svoje sinoćnje pojavljivanje na eventu odabrala Erna. Riječ je u bijelom topu, bez rukava i polurolkom s natpisom 'Niko nije slobodan dok svi nismo slobodni'. Drago nam je vidjeti da se ovako snažne poruke mogu poslati kroz modni kanal komunikacije.

 Užitak je bio vidjeti i ostale bh. influensere na stageu, a sve pobjednike donosimo u tekstu ovdje. 

* * * 
Foto: Privatna arhiva Erne Saljević 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno