Iza kulisa ljepote: LED maske za lice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Iza kulisa ljepote: LED maske za lice

Tekst:

Nevena Divčić

BEAUTY SAVJETI
16.1.2024.

Crvena, plava, žuta, zelena... sigurno ste već vidjeli barem jednu LED masku na celebrity damama ili u novoj beauty rutini prijateljice. Razmišljate li o tome da li da je uvrstite i u svoju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iza kulisa ljepote je priča u koju smo zajedno krenuli tako što smo zakoračili u prikupljanje osnovnog znanja o plastičnim operacijama i estetskim zahvatima. Kako bismo ušli u novu eru pristupa ljepoti važno je shvatiti da nam je svaki aspekt iste dostupan neovisno o tome gdje se nalazimo. Dok su nam određeni tretmani ili proizvodi na wish listi, možemo istražiti sve o njima, edukovati se i dodatno razmotriti želimo li ih kao novi dodatak svojoj beauty rutini. 

Iako planiramo razgovarati o iglicama, skalpelima i otečenosti, krećemo za neinvazivnim segmentima – naša naredna priča ovog tipa će imati nešto opušteniji vibe. Beauty alat koji često smatramo "dalekim" i nedostižnim jer je rezervisan samo za dame Hollywooda, već u narednih nekoliko minuta mogao bi biti na putu ka vašem beauty ormariću. 


Volimo sve što voli i celebrity? 

Iako nemaju uvijek snažan uticaj na to da li ćemo nešto zavoljeti, ovaj beauty alat nam je privukao pažnju upravo zbog celebrity dama te naginjemo ka tome da ovaj put, volimo isto što i one.

Instagram priča na kojoj je Victoria Beckham nedavno fanovima pokazala kako koristi svoju LED masku preplavio je društvene mreže. Kourtney Kardashian godinama LED maskama za lice poklanja posebnu pažnju te joj je jedan od omiljenih dodataka pri pravljenju selfija. Ovaj proizvod više nije nešto što nam je nedostižno i daleko od doticaja. U skladu s tim maska već stiže na naše wish liste za kupovinu. 


Foto: @kourtneykardash


Je li LED maska vrijedna hypea

LED maske zaista mogu pružiti niz prednosti za različite tipove kože i izazova u njezi. Prepoznatljiva svjetla maski, osim što privlače pažnju interesantnim izgledom, vrijedi malo bolje upoznati. Prodirući duboko u kožu pomažu pri poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže, što koži daje sjajniji i zdraviji izgled.

Crvena svjetlost će stimulisati proizvodnju kolagena i elastina, a ovo će pomoći u smanjenju vidljivosti sitnih bora i linija.
Plava svjetlost ima antibakterijsko i protuupalno dejstvo, što je čini korisnom pri želji da smanjimo izazove s aknama i spriječimo pojavljivanje novih.
Zelena svjetlost može pomoći u smanjenju hiperpigmentacije i tamnih mrlja. Tačnije, izjednačava ten kože. 
Zelena i žuta svjetlost imaju protuupalno dejstvo te pomažu pri smanjenju crvenila i iritacije kože.


Foto: @cellreturn.global.idKako koristiti LED masku? 

Većina LED maski svojim dizajnom vam omogućava da ih koristite dok obavljate druge aktivnosti poput čitanja, gledanja serija i slično. 

 Prije upotrebe je neophodno da pripremite kožu potpunim uklanjanjem makeupa i proizvoda za njegu. Većina maski u sebi ima ugrađen timer te će se automatski isključiti. No, svakako savjetujemo da prilikom korištenja obratite dodatnu pažnju na nuspojave te provjerite da li postoji nešto što bi moglo zasmetati vašoj koži. Također, konsultacije s dermatologom su preporučljive


Koliko košta LED maska i gdje je kupiti? 

Cijene LED maski za lice variraju od 50 pa sve do 3000 eura. Cijena naravno zavisi od karakteristika, boja, vrste i količine dostupnih LED svjetala. Nama su pažnju privukle ove tri, od 888 KM do 3,302 KM.


LED maske 
Pomenuta revolucija u svijetu ljepote, tretmane poput ovog koji su bili rezervisani samo za beauty salone, donijela je u komfor naših domova. U tome želimo maksimalno uživati.

* * *

Bilo da je LED maska vaš novi favorit u svijetu ljepote ili smatrate da njeni benefiti neće doprinijeti vašoj beauty rutini, sigurni smo da vas nije ostavila ravnodušnim. Baš kao što neće ni naredne priče koje se kriju Iza kulisa ljepote, a koje kao motiv imaju edukaciju, prihvatanje drugih bez predrasuda te pronalazak pristupa ljepoti koji odgovara svakome od nas pojedinačno.

Da biste sa uživanjem i razumijevanjem pratili i svaku od narednih priča koje donosimo kroz serijal članaka Iza kulisa ljepote, važno je da se uputite u osnove u koje smo vas uveli putem ovog, ali i prethodnog članka. Znate li već razliku između plastičnih operacija i estetskih zahvata?

* * * 
Naslovna fotografija: @
tonyavinci

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno