Nominirane glumice za dodjelu nagrada The Golden Globe 2024 - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

The Golden Globe 2024: Ovo su nominirane glumice filmova koje ste voljeli ove godine

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
12.12.2023.

Barbie, Priscilla, May December, Oppenheimer… Ovo su samo neki od filmova koji su obilježili filmsku scenu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako se polako spušta zastor na ovu filmsku godinu, tradicionalno su već najavljene i nominacije za The Golden Globe Awards 2024 godine.

 Sada kada znamo tko se našao na listi nominiranih, naše iščekivanje dodjele nagrada se povećalo, u želji da ponovno zavirimo u mnoštvo odličnih filmskih ostvarenja koja su nas oduševila ove godine, baš kao i izvedba i neosporni talent glumica koje smo gledali na tom srebrnom platnu.

Svaki od ovogodišnjih filmskih favorita donio je izvedbu glumica koje su likovima udahnule novi život te su svakoga od nas nasmijale, rasplakale i potaknule na razmišljanje. Glumice koje su urezale svoje ime u ovu godinu kroz filmska ostvarenja, već iduće godine će prošetati crvenim tepihom i možda ponijeti doma tu prestižnu, pozlaćenu kuglu koja potvrđuje snagu njihove izvedbe.


Golden Globe Awards nominacije

Na listi nominiranih se, između ostalih, našla Margot Robbie za ulogu u filmu Barbie. Ovo je komedija koja je prešla granice pukog nasmijavanja i koja je kroz inteligentan humor donijela satiričan komentar na današnje društvo.

 Uz nju su se na listi nominiranih u kategoriji Film – žanr komedija i mjuzikl, našle i Natalie Portman za ulogu u filmu May December i Emma Stone - Poor Things te Fantasia Barrino - The Color Purple, Jennifer Lawrence - No Hard Feelings i Alma Pöysti - Fallen Leaves.

 Druga lista nominacija koja se ističe svakako su uloge za najbolju glumicu, u kategoriji Film, žanr drama. Tu su našu pažnju privukle Carey Mulligan - Maestro i Cailee Spaeny za ulogu u filmu Priscilla. Njima uz bok su se našle i Annette Bening - Nyad, Lily Gladstone - Killers of the Flower Moon, Sandra Hüller - Anatomy of a Fall i Greta Lee - Past Lives. Konkurencija je izuzetna, a kako su većinu oduševila sva ova filmska ostvarenja, svakako željno iščekujemo tko će osvojiti titulu najbolje.

 Ako je suditi po uspjehu redateljskog djela Bradley Coopera pod nazivom „A star is born“ (gdje se uz njega našla glumica Lady Gaga), vjerujemo da slična sudbina može čekati i film Maestro, ali i glavnu glumicu filma – Carey Mulligan.

Nećemo zanemariti ni jednako izvanredne glumačke izvedbe glumica koje su se našle na listi nominiranih za najbolju sporednu ulogu. Lista oduševljava zvučnim imenima glumica, ali i filmova koju su svakako obilježili godinu. Uz Emily Blunt za ulogu u filmu Oppenheimer, koji je bio zaista istaknuto remek djelo ove godine, našle su se i Danielle Brooks - The Color Purple, Jodie Foster – Nyad, Julianne Moore - May December, Rosamund Pike – Saltburn i Da’Vine Joy Randolph - The Holdovers.

 Svaka je lista fascinantna i ako niste već pogledali ove filmove, predlažemo da se što prije nađete ispred malih ekrana i vidite zašto svaka od njih zaslužuje ovu nagradu, što će dodjelu učiniti zaista neizvjesnom i napetom.

* * *
Naslovna fotografija: @natalieportman

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno