Ovo je najbolji način da rasporedite namještaj za sjedenje u malom dnevnom boravku - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo je najbolji način da rasporedite namještaj za sjedenje u malom dnevnom boravku

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
12.4.2024.

Ukoliko za dom možemo reći da ima glavnu prostoriji, onda bi to definitivno bio dnevni boravak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je jedna od prvih stvari koje vaši gosti vide kada uđu i gdje je najvjerojatnije da će provesti veći dio svoje posjete. Također, to je omiljeni mjesto susreta ukućana, na kojem se provodi najviše vremena. 

Kako biste iskoristili potpuni potencijal vašeg doma, pronašli smo raspored koji odlično funkcioniše u manjim prostorijama. Ako ste se pitali kako stvoriti savršen raspored za sjedenje sa samo jednom sofom, ne brinite, pronašli smo stylish rješenje. 

 


 

Dakle, počnimo sa sofom, to je ključna komponenta koja će biti centralna tačka vašeg dnevnog boravka. Sofe dolaze u svim oblicima, veličinama i stilovima pa neka vaša mašta slobodno luta dok birate onu koja odgovara vašem ukusu i potrebama.

Kada ste odabrali savršenu sofu, vrijeme je da dodate nekoliko stolica. Ovdje nema ograničenja - možete odabrati klasične stolice, udobne fotelje ili čak stolice za ljuljanje za dodatnu udobnost i zabavu. Važno je samo da stolice budu proporcionalne vašem prostoru i da se uklope u stil vašeg dnevnog boravka.

 Jednom kada ste postavili sofu i stolice, vaš dnevni boravak će odmah dobiti novu dimenziju. Dvije stolice možete dodati nasuprot sofe za savršenu komunikaciju ili sa lijeve i desne strane, u zavisnosti od mogućnosti prostorije. 
Ovaj raspored odaje dojam mid century modern načina uređenja, koji je jako popularan nekoliko godina unazad. 


 

* * * 
Naslovna fotografija: @zoefeldmandesign 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno