TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 20.10.2016.

Zadnje zrake ljetnog sunca smo ispratili s osmjehom i poželjeli dobrodošlicu jeseni i svim njenim čarima. Jesensko voće i povrće nam uistinu daje široku paletu za spremanje raznih slastica, a jedna od nama omiljenih je zasigurno i kremasta, okrepljujuća juha od tikve.

Kako bi uvijek bili sigurni da će vaši kulinarski angažmani završiti uspješno, za pripremu krem juha budite sigurni da ste odabrali najkremastije vrhnje za kuhanje, a Meggle vrhnje za kuhanje koje je proizvedeno od mlijeka s domaćih, bh.farmi se može pohvaliti najgušćom teksturom koja će svaku juhu i svaki umak dovesti do savršenstva. Na vama je samo da nasjeckate namirnice i korak po korak slijedite naš recept za jesensku Meggle krem juhu.

novo modamo meggle vrhnje sastojci

modamo meggle vrhnje 02

modamo meggle vrhnje 03

modamo meggle vrhnje 04

novo modamo meggle vrhnje 05

modamo meggle vrhnje 06

modamo meggle vrhnje 07

modamo meggle vrhnje 08

 

MEGGLE & BONJOUR te daruju sjajnim

kuhinjskim poklon paketom:

Osvoji pregaču, kuhaču, dasku i pet pakiranja

Meggle vrhnja za kuhanje!

Da biste se i sami okušali u pripremi jesenske Meggle juhe od tikve, najkreativniju osobu među našim čitateljima nagrađujemo s pet pakiranja najkremastijeg Meggle vrhnja za kuhanje kojeg na adresu dobitnice dostavljamo uz pregaču, kuharu i dasku za rezanje.

novo modamo meggle vrhnje 10

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, dovoljno je da napravite fotografiju svog jela spravljenog s Meggle proizvodima i postavite ju na svoj Instagram. Uz to dodajte i hastagove #megglebih, #gastroizazov te tagirajte Meggle BiH i BONJOUR profil kako bismo pronašli vašu fotografiju i onu najkreativniju darujemo nagradama. Igramo se do 15.11.2016. u 12:00h kada na BONJOUR.ba Instagramu objavimo ime dobitnika. Sretno!

 

 


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!