5 stvari koje možete napraviti za sebe dok čekate da prokuha voda za čaj - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 stvari koje možete napraviti za sebe dok čekate da prokuha voda za čaj

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
7.4.2020.

Ako vam se čini kako za neke stvari u svojoj #SelfCare rutini nemate vremena, ovi savjeti će vam pomoći kreirati termin za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme koje provodimo čekajući da kuhalo ili lonac s vodom proključa, možemo iskoristiti za razne sitnice na koje inače zaboravimo, a koje mogu utjecati na naše raspoloženje, njegu kože i planiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se pitate kako tih skoro jednu minutu pametno iskoristiti, otkrijte kroz 5 savjeta u nastavku.

MASAŽA LICA

Ako ste vodu odlučili zagrijati baš nakon što ste cijeli dan radili ili nakon obavljanja nekih obveza po kući, masaža lica idealan je ritual opuštanja. Za savjete kako napraviti brzu masažu lica, klik na video ispod.

MEDITACIJA

U našem članku o meditaciji za početnike naveli smo koliko upravo ovaj ritual može ostaviti ogroman efekt na vašu svakodnevicu. Pored opuštanja, meditiranje potiče i bolje pamćenje, mijenja način na koji opažamo stvari, umiruje nas, pripomaže da brže obrađujemo informacije te nas potiče da budemo više prisutni u stvarnom trenutku.

HIDRATANTNA MASAŽA RUKU

Iako smo uz #OstaniKuci inicijativu stalno doma, često pranje ruku i trčanje iz jedne kućne obveze ka drugoj može učiniti da zaboravimo njegovati svoje ruke. Zato, vrijeme dok čekate da voda provri možete iskoristiti da temeljito namažete ruke omiljenom kremom ili čak na par minuta stavite pamučne rukavice kako bi se krema upila i ostavila vaše ruke mekanima na dodir.

SLUŠATI PJESMU

Svatko od nas ima u playlisti par pjesama koje nas opuštaju, možda čak tjeraju na ples ili nam donose neke posebne uspomene iz prošlosti. Vrijeme dok čekate iskoristite upravo za puštanje tih pjesama i ples po kuhinji koji će podignuti vaše raspoloženje i učiniti da se uistinu relaksirate i na kraju krajeva, razgibate.

NAPISATI OBVEZE U PLANER

Vrijeme koje čekate može biti idealno da presložite svoje misli i sitne obveze koje imate odraditi do kraja ovog ili sutrašnjeg dana te ih zapišete u svoj planer. Upravo tako ćete uštedjeti vrijeme na više načina i postati osoba koja sve stvari drži u svojim rukama.

 ***
Foto: unsplash.com
Tekst: Dijana Ćavar

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno