Proizvodi za njegu u koje vrijedi investirati - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uz ovih 5 proizvoda ćete na brz i jednostavan način uvijek izgledati dotjerano

Tekst:

Nevena Divčić

BEAUTY SAVJETI
3.3.2024.

Konstantno smo obasuti novitetima u svijetu beauty proizvoda. Postoje hiljade ruževa za usne, hidratantnih krema, maskara i stotine proizvoda koji sadrže SPF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako da znamo koji odabrati i igra li cijena ulogu kada je riječ o kvaliteti? Je li skuplji proizvod nužno bolji?

Svi želimo biti zadovoljni svojom kožom, makeupom i cjelokupnim izgledom, a potraga za proizvodima i odgovarajućim artiklima može biti iscrpljujuća. Kroz razgovore o modi, vezama, ali i razbijanju predrasuda izgradili smo odnos kakav imaju prijateljice, a upravo je razgovor o beauty proizvodima jedna od omiljenih tema na zajedničkim druženjima. Kroz seriju članaka Top 5 svake sedmice ćemo vas voditi kroz 5 odabranih beauty proizvoda koje smatramo vrijednim vaše pažnje i poželjnim dodatkom u kozmetičkim torbicama


Foto: @tinavcbNo, prije nego što zajedno krenemo u shopping, počet ćemo od osnova. U koje beauty artikle vrijedi investirati i na šta je važno da obraćamo pažnju? 


Foto: @flanerian_SPF

Sunce je najveći neprijatelj mladosti naše kože, a kvalitetna krema sa SPFom je prva linija obrane. Ona ne samo da štiti od štetnih UV zraka, već i hidratizira i nudi antioksidantnu zaštitu. Pronađite kremu sa SPFom prilagođenu vašem tipu kože (masna, suha, mješovita) i sa minimalno SPF 30 za optimalnu zaštitu.


Parfem

Parfem koji će na neki način biti vaš statement beauty piece igra veliku ulogu. Naravno, ako uživate u istim i ostavljanju upečatljivog traga iza sebe gdje god da se pojavite. Možda ćete poželjeti kombinovati više parfema i kreirati svoj jedinstveni? No, svakako ovo je beauty dodatak koji doprinosi raspoloženju i ostavljanju odličnog prvog utiska.


Foto: @flanerian_Serum za oči

Područje oko očiju je delikatno i prvo pokazuje znakove stresa i starenja. Investirajte u serum za oči bogat vitaminom C, kofeinom ili peptidima za smanjenje tamnih krugova i linija. Rezultat? Svježije, mlađe i odmornije oči. Postoji ih mnogo, a uskoro ćemo se dotaći i toga koji su zaista njihovi benefiti.


Balzam za usne

Tokom cijele godine, ali naročito tokom hladnih zimskih dana, na kvalitetnom balzamu za usne ćete biti naročito zahvalni. Pored njegujućih faktora obratite pažnju na omiljene mirise, ali i SPF. Iako je ovo proizvod o kojem svi znamo ono osnovno i nalazi se u većini kozmetičkih torbica ili imamo po jedan u svakoj torbi, na radnom stolu i slično, vrijedi imati na umu da je pored estetike neophodan za njegu kože.


Foto: @flanerian_Hidratantna krema

Ne možemo dovoljno naglasiti važnost svakodnevne njege i brige o koži. Odgovarajuća hidratantna krema koja će odgovoriti na potrebe i izazove vaše kože i njege je jedna od najvažnijih stavki koje trebate imati na umu. Postoji mnogo različitih opcija koje možete razmotriti, ali ako provjereno znate da vam odgovara krema koja je za nijansu skuplja od neke druge, s kojom biste rizikovali – onda znate šta trebate učiniti.

* * *

Baš kao i kada je riječ o zavirivanju iza kulisa ljepote, radujemo se s vama zavirivati u najbolje high street i high end kolekcije, ali i u beauty svijet. Obogatit ćemo svoje kozmetičke torbice najmirisnijim i najpotrebnijim proizvodima koji će doprinijeti kvaliteti života.

* * *
Naslovna fotografija: @tesshell

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno