TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 16.12.2020.
Jučer smo vam predstavili digitalnu BONJOUR.cookbook Holiday special unutar koje smo, u suradnji s poznatim bh. food blogerom, Hajrudinom Šišićem, podijelili recepte za slatka i slana jela koja će obogatiti blagdansku trpezu.
Kuharicu možete brzo i jednostavno besplatno preuzeti na svoje pametne uređaje klikom ovdje, a imat će posebno mjesto u kreiranju blagdanske trepeze koja je istovremeno ukusna, jednostavna za pripremu i poziva na kušanje.
Unutar kuharice pronaći ćete i ideju za topao blagdanski doručak s peksimetom i kajmakom. Ova kombinacija okusa sinonim je za zimska jela, budi tople uspomene i bez sumnje, izazvat će odlične reakcije kod ukućana, ali i gostiju.
Detaljan recept i savjet za posluživanje potražite u nastavku.
Sastojci:
300g brašna
150ml Meggle jogurta
5g praška za pecivo
1 jaje
Ulje za prženje
Meggle kajmak
Priprema:
Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješati u dubokoj posudi. Dodati Meggle jogurt i jaje te umutiti sve sastojke u glatko tijesto. Tijesto prebaciti na radnu površinu i mijesiti 2-3 min (po potrebi dodati još malo brašna). Izvaljati tijesto na otprilike 2cm debljine i izrezati u romb oblik. Peksimete pržiti u zagrijanom ulju pola minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih na papirni ubrus te tople servirati uz kuglu Meggle kajmaka.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!