Imamo najbolji recept za prozračne i ukusne peksimete idealne za doručak ili druženje s prijateljima
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETJučer smo vam predstavili digitalnu BONJOUR.cookbook Holiday special unutar koje smo, u suradnji s poznatim bh. food blogerom, Hajrudinom Šišićem, podijelili recepte za slatka i slana jela koja će obogatiti blagdansku trpezu.
Kuharicu možete brzo i jednostavno besplatno preuzeti na svoje pametne uređaje klikom ovdje, a imat će posebno mjesto u kreiranju blagdanske trepeze koja je istovremeno ukusna, jednostavna za pripremu i poziva na kušanje.
Unutar kuharice pronaći ćete i ideju za topao blagdanski doručak s peksimetom i kajmakom. Ova kombinacija okusa sinonim je za zimska jela, budi tople uspomene i bez sumnje, izazvat će odlične reakcije kod ukućana, ali i gostiju.
Detaljan recept i savjet za posluživanje potražite u nastavku.
Sastojci:
300g brašna
150ml Meggle jogurta
5g praška za pecivo
1 jaje
Ulje za prženje
Meggle kajmak
Priprema:
Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješati u dubokoj posudi. Dodati Meggle jogurt i jaje te umutiti sve sastojke u glatko tijesto. Tijesto prebaciti na radnu površinu i mijesiti 2-3 min (po potrebi dodati još malo brašna). Izvaljati tijesto na otprilike 2cm debljine i izrezati u romb oblik. Peksimete pržiti u zagrijanom ulju pola minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih na papirni ubrus te tople servirati uz kuglu Meggle kajmaka.