Imamo najbolji recept za prozračne i ukusne peksimete idealne za doručak ili druženje s prijateljima - Bonjour.ba - bh.l...

Imamo najbolji recept za prozračne i ukusne peksimete idealne za doručak ili druženje s prijateljima

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
16.12.2020.

Jučer smo vam predstavili digitalnu BONJOUR.cookbook Holiday special unutar koje smo, u suradnji s poznatim bh. food blogerom, Hajrudinom Šišićem, podijelili recepte za slatka i slana jela koja će obogatiti blagdansku trpezu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuharicu možete brzo i jednostavno besplatno preuzeti na svoje pametne uređaje klikom ovdje, a imat će posebno mjesto u kreiranju blagdanske trepeze koja je istovremeno ukusna, jednostavna za pripremu i poziva na kušanje.  
Unutar kuharice pronaći ćete i ideju za topao blagdanski doručak s peksimetom i kajmakom. Ova kombinacija okusa sinonim je za zimska jela, budi tople uspomene i bez sumnje, izazvat će odlične reakcije kod ukućana, ali i gostiju. 
Detaljan recept i savjet za posluživanje potražite u nastavku. 

Sastojci:

300g brašna
150ml Meggle jogurta 
5g praška za pecivo
1 jaje 
Ulje za prženje 
Meggle kajmak

Priprema: 

Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješati u dubokoj posudi. Dodati Meggle jogurt i jaje te umutiti sve sastojke u glatko tijesto. Tijesto prebaciti na radnu površinu i mijesiti 2-3 min (po potrebi dodati još malo brašna). Izvaljati tijesto na otprilike 2cm debljine i izrezati u romb oblik. Peksimete pržiti u zagrijanom ulju pola minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih na papirni ubrus te tople servirati uz kuglu Meggle kajmaka.


 

Povezani članci

Najpopularniji članci