Ideje za svaki budžet: Kako uz pomoć Zara Home kolekcije osvježiti dom i dati mu mini make over? - Bonjour.ba - bh.life...

Ideje za svaki budžet: Kako uz pomoć Zara Home kolekcije osvježiti dom i dati mu mini make over?

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
28.8.2017.

Ljetni motivi u interijeru, čak i krajem ljeta, početkom jesenskih dana…zašto ne? Prugice, koralji, tirkizne i zelene nijanse, ali i boje pijeska su uvijek dobrodošle. Izborom spomenutih motiva izdvaja se Zara Home kolekcija naziva Underwater, inspirirana upravo podvodnim svijetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

001 foto Underwater

Jasno je da već krajem ljeta žudimo za refreshom u interijeru. Isto tako je jasno da je ljetni način života osiromašio budžet. Zato u nastavku donosim ideje za mini makeover, koji će se uklopiti u svaki interijer. I svaki džep.

# Ideje za make over uz budžet od 100 KM

Za svega 100 KM je moguće osvježiti hodnik, spavaću sobu, kao i bilo koju drugu prostoriju. Na jednostavan način, s par detalja koji se nude u Zara Home ponudi jednostavno i brzo stvaramo nove fotogenične kutke. Iz ogromne ponude sam izabrala okrugle mramorne vješalice. Najefektnije bi bilo postaviti ih na tamni zid, ako se uklopi u investiciju. :)

002 100 KM

Mramorne točke nasumično raspoređene po (tamnom) zidu traže zanimljive vješalice. Iste se nude po cijeni od svega cca 23 KM za 3 komada i to platnene cvjetne, baršunaste ili metalne jednobojne. Ako slučajno pratite našjedanaestomjesečni izazov koji će rezultirati domom iz snova, na rasporedu su upravo hodnik, vješalice i korpe.

Kako se ormari, ladice i različite komode nalaze u gotovo svakoj prostoriji, a nisu baš komad koji često zamjenjujemo novim, jeftin korak je zamjena ručki za otvaranje. U ponudi je par za 10 KM, a paleta boja i oblika je veeelika. Moguće je „upariti“ ih s ostalim komadima namještaja ili izborom upadljivih tekstura, oblika i boja učiniti da upravo stara komoda s novim ručkama postane centar prostorije.

003 detalji za 100

# Ideje za make over uz budžet od 200 KM

Umijeće je ograničiti se na neku svotu novaca i probrati samo dio iz zbirke koju čini posuđe, stolnjaci, salvete i ostali asesoari, dekorativne vaze, svijećnjaci i figure, ali i asortiman vezan za kupaonice u vidu ručnika, čaša i ogledala. O komadima malog namještaja da ne govorim!

004 detalji za 200 km

Tako sam iznos od 200 KM „potrošila“ na sljedeće: stolić s ukriženim zlatnim nogama i mramornom pločom, glatku deku od chenilla dimenzija 130 x 170 cm i ukrasne jastuke. Stolić je uvijek dobra investicija. Materijalizacija ovog stola garantira dozu luksuza u svakom interijeru, bez obzira na ostatak namještaja i stil uređenja.

Dolaskom hladnijeg vremena dekica postaje sastavni dio interijera. Dimenzije i boja su stvar osobnog izbora, a greške nema! Slično pravilo vrijedi i za jastuke: od ukrasnih do funkcionalnih: na fotelji, klupi, sofi…

005 makeover za 200 KM

# Ideje za make over uz budžet od 300 KM

U moru tonova narančaste i koraljne, prozračnih nijansi plave, zelene i ljubičaste boje, ja sam našla tepih u sivim nijansama. Sam tepih dimenzija 160 x 230 cm unijet će kompletno novi izgled u interijer, a uz dodatak tzv. stopera za vrata koji više izgleda kao skulptura, promjena je očita. Uz ove „teške“ komade odlično će se uklopiti i vaza u obliku nepravilne boce, za različite biljke, koje su neizostavan dio stola, komode ili police.

006 foto 300

Ako niste ljubitelji tepiha i hrabro koračate golim podom, probrala sam i za vas nešto: posuda za biljke tamno plave boje sa zlatnim nogama. Za kaktus, fikus, bršljan ili krasulu. Ili bilo koju zelenu biljku, uvijek poželjnu u interijerima.

007 plavo zlatno

Uz veliku hladnu posudu za biljke i stoper za vrata, tu je i visoka bijela košara s prečkom: za papuče, novine ili onu dekicu iz prethodne investicije. Uz nekoliko jastuka iz total indigo kolekcije, osjećaj ljeta će trajati još dugo. Zapravo, do novog mini makeovera!

008 fotka indigo blue

009 s tepihom

 

 

Za MODAMO.piše: Martina Penava

martina penava modamo kolumnistica

Foto: www.zarahome.com , www.pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno