Huawei 5G demo kamion nakon obilaska gradova širom Evrope, posjetio Banja Luku i Sarajevo - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Huawei 5G demo kamion nakon obilaska gradova širom Evrope, posjetio Banja Luku i Sarajevo

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BONJOUR.VOLI
17.12.2021.

Huawei je u periodu od 15.12. do 17.12. u ova dva bh. grada predstavio najnovije tehnološke inovacije tokom ”Huawei Roadshow 2021” pod nazivom ”Osvjetljavamo budućnost”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi posjetioci imali su priliku zakoračiti u budućnost pametne tehnologije i upoznati se s najnovijim digitalnim dostignućima nastalim primjenom 5G mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz posjetu 5G Huawei demo kamiona prikazana je izložba mogućnosti novih tehnologija koje zahvaljujući 5G mreži poboljšavaju svakodnevni život i poslovanje. Tako su posjetioci mogli isprobati zanimljive i interaktivne zadatke, uspostaviti holografske 3D veze, daljinski upravljati bagerom, te u rotirajućoj stolici uz VR naočale uvidjeti kako 5G mreža stvara minimalno kašnjenje i besprijekornu povezanost kroz demonstraciju utrke i potpuno iskustvo zabave.

”Naša kompanija kao globalni lider u polju telekomunikacija želi da sve svoje znanje, iskustvo i resurse podijeli sa ostalim učesnicima IKT(informaciono-komunikacijske tehnologije) industrije, te iz tog razloga smo organizovali Huawei 5G Roadshow 2021 u BIH. Huawei je prisutan u BIH zadnjih 12 godine, te imamo uspješnu saradnju i komunikaciju sa telekom operaterima, različitim organizacijama, univerzitetima, Vladom i svima iz naše industrije. Glavni cilj ovogodišnjeg Huawei 5G Roadshow jeste da približi najnovije tehnologije, naravno sa fokusom na 5G tehnologiju, te ponudi jedinstveni face-to-face doživljaj. Veoma nam je drago na velikoj zainteresovanosti i posjećenosti i nadam se da su svi uživali zajedno sa nama.”, izjavio je Zećir Kasumić, PR direktor za Huawei BIH.

U sklopu Huawei Roadshowa 2021 kamion je u proteklih nekoliko mjeseci obišao već 16 evropskih zemalja, a posjetom Bosni i Hercegovini završava se ovogodišnja turneja.

* * * 
Fotografij: Promo 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno