Imamo jednostavan recept za ukusnu i hranjivu salatu sa batatom, kvinojom i bulgurom
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETPostoji neka posebna šarm u mirisu pečenog batata koji seže iz kuhinje, ali i uživanju u hranjivim, laganim salatama koje jamče rapsodiju okusa, mirisa i boja.
Savršeno jesensko comfot food kreirali smo upravo kroz Bonjour.cookbook Fall 2021. u suradnji s omiljenim bh. food blogerom Harry Cooperom.
Harry je koristeći super zdrave žitarice s polica dm drogerie markt kreirao jelo koje ćete jesti solo, kao dio nedjeljnog ručka, ali i pripremati na kraju napornog dana na poslu.
Kompletnu kuharicu možete prelistati i besplatno preuzeti klikom OVDJE, a recept za ovo jelo iz Bonjour.cookbook Fall 2021. donosimo i u nastavku.
Sastojci:
- 200g svježeg batata / slatkog krumpira
- 80g dmBio bulgura
- 80g dmBio quinoa sjemenki
- 1 velika kašika maslinovog ulja
- 100 g dmBio beluga crne leće
- 30 g sjemenki bundeve
- 200 g svježih brokula
- začini po želji (sol, biber, mediteranska mješavina)
Priprema:
Slatki krumpir oguliti i izrezati na kocke te zajedno sa brokulama poredati na pleh za pečenje. Preliti slatki krumpir i brokule maslinovim uljem i začiniti sa malo soli, bibera i peći 20 minuta na 180 Celzijusa.
U međuvremenu skuhati prema uputstvima quinoa sjemenke, bulgur te beluga leću.
U dubokoj keramičkoj posudi izmiješati sve pečene/ skuhane sastojke. U salatu dodati i sjemenke bundeve, po želji dodatno začiniti ili pripremiti omiljeni bijeli sos na bazi češnjaka.
***
Foto: Harry Cooper za Bonjour.ba