TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

DATUM OBJAVE: 18.11.2021.

Postoji neka posebna šarm u mirisu pečenog batata koji seže iz kuhinje, ali i uživanju u hranjivim, laganim salatama koje jamče rapsodiju okusa, mirisa i boja.

Savršeno jesensko comfot food kreirali smo upravo kroz Bonjour.cookbook Fall 2021. u suradnji s omiljenim bh. food blogerom Harry Cooperom.

Harry je koristeći super zdrave žitarice s polica dm drogerie markt kreirao jelo koje ćete jesti solo, kao dio nedjeljnog ručka, ali i pripremati na kraju napornog dana na poslu.

Kompletnu kuharicu možete prelistati i besplatno preuzeti klikom OVDJE, a recept za ovo jelo iz Bonjour.cookbook Fall 2021. donosimo i u nastavku.

Sastojci:

  • 200g svježeg batata / slatkog krumpira
  • 80g dmBio bulgura
  • 80g dmBio quinoa sjemenki
  • 1 velika kašika maslinovog ulja
  • 100 g dmBio beluga crne leće
  • 30 g sjemenki bundeve
  • 200 g svježih brokula
  • začini po želji (sol, biber, mediteranska mješavina)


Priprema:

Slatki krumpir oguliti i izrezati na kocke te zajedno sa brokulama poredati na pleh za pečenje. Preliti slatki krumpir i brokule maslinovim uljem i začiniti sa malo soli, bibera i peći 20 minuta na 180 Celzijusa.

U međuvremenu skuhati prema uputstvima quinoa sjemenke, bulgur te beluga leću.

U dubokoj keramičkoj posudi izmiješati sve pečene/ skuhane sastojke. U salatu dodati i sjemenke bundeve, po želji dodatno začiniti ili pripremiti omiljeni bijeli sos na bazi češnjaka.

***
Foto: Harry Cooper za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!