Glumica Nadine Mičić nam je otkrila kako izgleda jedan njezin (radni) dan tijekom karantene - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Glumica Nadine Mičić nam je otkrila kako izgleda jedan njezin (radni) dan tijekom karantene

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
4.5.2020.

"Brzopletost, hiper osjetljivost, intuitivnost." - ovo su tri osobine koje je Nadine istaknula da ju najbolje opisuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz njene uloge u raznim kazališnim predstavama, ali i kroz naše druženje tijekom prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kada smo proveli jedan dan s Nadine i saznali kako započinje jutro, ali i što radi kada ima tremu, uvidjeli smo da je Nadine talentirana glumica koja ima odličan smisao za humor, kao i zanimljiv stil.
Znali smo da je ona sjajan sugovornik na temu što radi unutar četiri zida doma. Kreativnih preporuka za serije i glazbene playliste, beauty savjeta te zanimljivih i iskrenih odgovora o motivaciji i produktivnosti nije nedostajalo i tijekom našeg posljednjeg online druženja.
Nadine je BONJOUR.čitatelje kroz fotografije provela kroz svoje dan, ali i otkrila koje slastice priprema, koje je nove beauty rituale započela, kao i koji je njen najveći strah tijekom karantene.


***

Kako sada izgleda jedan tvoj radni dan i kako zadržavaš motivaciju i produktivnost?

Obzirom na trenutnu situaciju glumci su onemogućeni da rade. Prvo sam mislila da ću poluditi, na samom početku je bilo i nestašice u prodavnicama pa sam plakala što nema dezinfekcijskih sredstava i maski i samo sam razmišljala kako sam možda nekog zarazila, a da ni ne znam. Plakala sam i jer mi je mama dobila otkaz i jer su mnoge kolege ostale bez osnovnih primanja. Plačko sam, džaba.
Srećom, ova panika oko nestašice i Corone je trajala onoliko koliko sam gledala vijesti, s ukidanjem tog programa krenulo je ne bavljenje ničim. I moram vam reći da uživam u tom ničemu.
Nemam djecu pa si tu vrstu “luksuza” mogu dozvoliti. Od početka karantina čitam kako je nužno ulagati u sebe i raditi ono za šta do sad nisi imao vremena. Mene to trenutno ne fura. Razmišljam o tome šta ću kuhati i šta novo ofarbati. Sredila sam balkon i spremam torte. To me veseli.

Mimo toga sam vrlo često samo blejala i nisam se osjećala loše zbog toga.
Produktivnosti i motivacije mi manjka, ali to je okej. Proći će i ovo.

Što trenutno čitaš, gledaš, slušaš…?

Za čitanje iz meni neobjašnjivog razloga trenutno nemam koncentracije, tako da je sve polovično. Sinoć sam završila sa serijom “The New Pope” i nisam pretjerano oduševljena. Ali sam nekoliko dana prije toga u dahu pregledala Netflixovu seriju “Unorthodox”. To je stvarno fantastično. Kada je lijepo vrijeme na balkonu slušam dalmatinske pjesme, to me natjera da mislim kako sam već za 15 dana u Zadru. A inače su tonovi veseli. The Weekend - Blinding lights, to mi je novi hit.

3 stvari/rituala koje si napravila/započela tijekom karantene, a za koje inače nisi imala vremena…

Kao što rekoh, nisam nešto produktivnija nego inače. Farbam sve što se u stanu može ofarbati, više se bavim Duškom (pas) i bjesomućno vježbamo TikTok koreografije koje me jako zabavljaju.

Mnogi su u ovom periodu posvetili dodatno vrijeme beauty rutini. Jesi li i ti započela neke nove beauty rituale?

E jesam! Počela sam s Biologique Recherche proizvodima i nadam se da ću do ljeta imati novo lice, jer je moje sklono upalama u području brade. Baš sam dobila mnogo preporuka za Lotion P50 pa se i sama nadam rezultatima. Sve proizvode možete nabaviti u salonu Contour D, divno osoblje online odgovori na sva vaša pitanja i savjetuje koje proizvode da uzmete.

Konačno sam pustila svoje kovrče kojima iskreno nisam preoduševljena, ali mi je to jedina moguća opcija. Kosa je pravi primjer kako se istinski trudim zavoljeti dio sebe. Mimo toga lakiram nokte milion puta sedmično jer mi se čini da mi je Domestos već u krvotok ušao.

Na svojim društvenim mrežama dijeliš i ukusne slastice koje pripremaš. Koji recept za kolače koji si i ti pripremala svakako moramo isprobati?

Pored svih recepata koje sam probala, nesebično ću podijeliti svoj favorit. U pitanju je recept za Carrot Cake moje prijateljice Tanje Mićić, nećete požaliti jer je ta torta čisto čašćenje nepca!

Koje su tri stvari koje napraviš na kraju svakog dana? 

Set maženja s Duškom prije spavanja, zalijem cvijeće i odradim tretman za lice s Biologique proizvodima.

Pjesme koje te opuštaju u ovom periodu?

Kod mene uglavnom sviraju plesni hitovi. (Gore pomenuti Weekend i sastav Jungle) 
Ako se osjećam loše (jer imamo i tih dana) onda me već godinama popravlja pjesma Daleke Obale “Sušac Blues”. 

Najveći strah tijekom kućne karantene?

Hmm, da će mi se nešto kući dogoditi, toga se ne bojim. Strah me je da zadugo neću raditi. Strah me je da će se nekome u Zadru nešto dogoditi, a da zbog zatvorenih granica neću biti tu. Ali kad god je tako, uđem na profil Slon u sobi, inicijative koje sam i sama dio i listam kroz postove kako bih se umirila.

Najveća prednost kućne karantene? 

Meni lično odmor. I kviz koji igramo na Zoomu! Nas 8 dva puta sedmično, kviz znanja, ili muzički kviz, asocijacije. 3 sata nam prolete u sekundi, a genijalno je kako svaki put imam osjećaj kao da su mi sad gosti iz kuće otišli.

Prva stvar koju ću učiniti nakon završetka kućne izolacije…

Grliti i ljubiti sve koje znam i maaaalo me briga šta će misliti o ovome.
I otići u kafanu. Ovo za odrasle čitatelje. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno