Gipsy – tehnika šminkanja za prave zavodnice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Gipsy – tehnika šminkanja za prave zavodnice

Tekst:

Bonjour.ba

MAKEUP
17.11.2011.

Neka vaš pogled bude začaran mistikom       Ovaj make-up naglasak stavlja na oči, glavni zadatak mu je da pogled bude ispunjen mistikom, te da je u isti tren i tajanstven i zavodljiv. Ove sezone vodeći kozmetički brandovi izbacili su niz proizvoda kojima možete postići željene rezultate gipsy make-upa. Koristite intenzivne boje ljubičastih i tirkizno plavih sjenila, te sva tamnija sjenila, od smeđe, sive i zelene u kombinaciji sa svjetlijom olovkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prije nanošenja sjenila koža lica vam mora biti potpuno spremna. Koristite korektore za područja ispod očiju te pudere lagane teksture kojima ćete oblikovati konture lica za prirodan i prozračan izgled. 
Sjenila nanosite na gornji i donji kapak oka te četkicom lagano nanosite od vani prema unutra. Tamnije sjenilo nanosite na krajevima kapaka da dobijete zadimljeni pogled.
Da biste dodatno naglasili oko unutrašnjost iscrtajte olovkom svjetlije nijanse od sjenila. Cijeli make-up upotpunite tamnim lakom na noktima, maramom u kosi i detaljima koje će vas pretvoriti u zavodljivu gipsy.

PreviousNext


N.M.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno