Giorgia Gabriele se vjenčala na jezeru Como u dizajnerskoj haljini sa šlepom dugim 8 metara, a pjevao je Andrea Bocelli...

Giorgia Gabriele se vjenčala na jezeru Como u dizajnerskoj haljini sa šlepom dugim 8 metara, a pjevao je Andrea Bocelli

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

VJENČANJA
2.8.2021.

Nakon što su zbog pandemije dva puta stavili svoje planove na čekanje, Giorgia Gabriele, osnivačica i kreativna direktorica modnog brenda Wandering i izvršni direktor Off-White Andrea Grilli konačno su sudbonosno 'da' rekli u vili Balbiano na jezeru Como u ceremoniji koja je okupila italijanske 'it' cure i influensere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je bilo vjenčanje koje je većinu vremena kao zabava - puno radosti, ali uvijek zadržavajući svaki detalj elegantnim i sofisticiranim." – otkrila je Georgia za Vogue.

Također, Georgia je navela da je oduvijek znala šta želi odjenuti za svoje vjenčanje. „Sve se posložilo prirodno“, kaže ona.

"Osjećam se sretno što imam tako nevjerovatne i genijalne prijatelje kao što je Virgil [Abloh], koji je kreirao moju custom bijelu haljinu, Amina [Muaddi], koja je dizajnirala moje custom cipele, i Chiara i Romy za custom dragulje Eera."

Haljina je od francuske čipke i tila ukrašena perlicama, mikro furnirom i kamenčićima, a svi krojevi haljine bili su ručno inkrustirani tako da nisu bili vidljivi šavovi, a cijeli je izrezan rub ručno prošiven i potpuno izvezen.

Krajnji rezultat bila je predivna, romantična vjenčanica sa dugim velom i šlepom za koje je dizajnerima trebalo četiri mjeseca da završe.

Jedan detalj koji je ukrao mnoge simpatije je rukav na vjenčanici gdje je ušiven poseban natpis "Andrea's hand here' koji je naglasio gdje ruka njezinog supruga Andree treba da stoji.

Da se uistinu radilo o posebnom vjenčanju govori i činjenica da je nastupao Andrea Bocelli koji je pjevao mladencima u čast prije razmjene zavjeta i prstenja.

 U nastavku pogledajte još foto kadrova ovog uistinu posebnog vjenčanja.

***

Fotografije: vogue.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno