Proslavili smo Međunarodni dan kave u stilu u Mostaru, okruženi aromama i okusima koje volimo - Bonjour.ba - bh.lifestyl...

Proslavili smo Međunarodni dan kave u stilu u Mostaru, okruženi aromama i okusima koje volimo

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
2.10.2023.

Druženje s bliskim ljudima, sunce i omiljeni topli napitak – obilježili su subotu u Mostaru ispred Mepas Malla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Proslava Međunarodnog dana kave pretvorila se u pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog omiljenog napitka, a u nastavku vam prenosimo sve detalje.

Franckovi profesionalni baristi dočekali su posjetitelje s osmijehom na licu i s posebnom pažnjom educirali o vrstama omiljenog toplog napitka. Posvetili su se pripremi Franck Crema turske kave, čiji miris je mamac za sva čula. Ta posebna kava oduševila je posjetitelje svojom bogatom pjenom i prirodno prisutnim kremastim notama čokolade i kakaovca. Svaki gutljaj bio je prava mala eksplozija okusa, ostavljajući sve bez daha.
No, to nije bilo sve! Franck je sve dodatno razmazio predstavljajući nam svoj Specialty 130 Years blend. Ovaj nevjerojatan miks sastoji se od kava iz četiri različita "origina" ili zemlje uzgoja. S 40% Peru Finca Rosenheim, 25% Colombia El Diviso Yellow Bourbon, 25% Mexico Las Chicharras i 10% Nicaragua Flores del Café Women's Project, ovaj blend predstavlja pravu umjetnost kavomiksologije. Okusi su se stopili u savršen sklad, pružajući nam jedinstveno iskustvo koje će dugo ostati u našim pamćenjima.
Tijekom druženja naučili smo kako pripremiti odličan espresso kod kuće uz pomoć Franck kapsula koje su kompatibilne s Nespresso i Dolce Gusto aparatima za kavu. Kako bi začinili ovo druženje, iz kompanije Franck pripremili su i poseban nagradni kviz o kavi za posjetitelje. Bile su to prave izazovne mozgalice za ljubitelje kave, a nagrade su bile više nego primamljive.
Proslavili smo Međunarodni dan kave u stilu
, okruženi aromama i okusima koje volimo. Franck nas je ponovno oduševio svojim strašću prema kavi i ljubaznošću svojih barista. 

Saznali smo da Franck baristička akademija pruža sveobuhvatan program edukacije ugostiteljskom osoblju! Cilj? Upoznati ih sa svim čarima kave - od njezinih korijena na plantažama do magičnih šalica koje završe pred vašim gostima. Ovdje se vještine i umjetnost spajaju u savršenom plesu. Ovaj edukativni program vodi tim stručnjaka, Franckovih profesionalnih barista, koji svoje znanje dijele putem redovitih prezentacija i individualno prilagođenih radionica. Svi ti barista majstori prošli su zahtjevnu certifikaciju od strane Specialty Coffee Association (SCA), što znači da su pravi čarobnjaci kave. Među njima je i barista ekspert Timur Kahrović iz Sarajeva, koji je nam je rekao nešto više o Franck barističkoj akademiji.
„Naš edukativni program obuhvata sve aspekte kafe, pružajući učesnicima duboko razumijevanje svakog koraka u procesu, od uzgoja na plantaži do ispijanja iz šalice. Tijekom ovog programa, potičemo razvoj vještina i umjetnosti pripreme vrhunskog espressa, kao i drugih napitaka baziranih na kavi i čaju. Aktivno podržavamo rast barističke zajednice i putem naše barističke akademije kontinuirano ulažemo u nadogradnju i promicanje izvrsnosti među mladim talentima, u suradnji s partnerima iz HoReCa sektora.“ -
izjavio je Timur.
Mostarski glumci Miro Barnjak i Ivo Krešić otkrili su kako je kava omiljeni napitak u njihovim glumačkim krugovima, a mnogi, poput Barnjaka, slove za one koji prave neke od najboljih kava. Osim što dobro sprema hranu, chef Severin Terzić otkrio je kako jednako tako sprema i kavu, a kad god ima priliku, voli popiti onu domaću, baš kao i na platou ispred Mepas Malla.
Na druženju su se baristima pridružili i Nikolina Barbarić, Jana i Damir Beljo, Josipa i Ivo Jurić, Ana Marija Penava, Damir Bunoza i mnogi drugi.
Ovaj događaj još jednom je potvrdio da strast prema kavi nije samo obična navika, već je odraz bogate kulturne baštine i gostoljubivosti stanovnika Bosne i Hercegovine. Pijući kavu, ljudi se povezuju, razmjenjuju iskustva i izražavaju duboku ljubav prema svojoj kulturi i tradiciji življenja.
U skladu s ciljevima obilježavanja Međunarodnog dana kave, Franck snažno podržava male uzgajivače kave.

Međunarodni dan kave ima za svrhu istaknuti važnost podrške malim proizvođačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje produktivnosti, unaprjeđenje kvalitete svojih usjeva, postizanje veće konkurentske prednosti, olakšani pristup tržištima, te poboljšanje uvjeta rada i života.

Franck aktivno doprinosi ovim ciljevima kao član International Coffee Partners još od 2014. godine podržavajući provedbu inovativnih projekata s ciljem postizanja održivosti cjelokupne globalne industrije kave. 
Mi s uzbuđenjem iščekujemo nova druženja koja nam pripremaju iz kompanije Franck.

* * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci